Sessió amb Nilo Gallego

El dijous 31 de  març del any 2016 vam anar al carrer Gabriel Miró amb un artista que es diu Nilo. Ens va rebre fent-se el mut però poc a poc anava parlant. El que volia és que escoltéssim l’entorn, es posava al mig del carrer a escoltar nens, cotxes, persones etc…

Desprès havíem d’escollir un companys de la nostra classe de residència per escoltar els sorolls del bar, de la Santiveri, etc… .

IMG_5640

Quan havíem acabat d’escoltar els sorolls, el Nilo ens va explicar de fer música amb uns instruments que ell ens va donar: una Calimba, d’origen Africà. La nostra companya la Fadwa va tocar el instrument amb els dits, desprès la Lola li va donar un plateret que va dir que era d’un temple de l’Índia, desprès va donar un aparell electrònic que servia per posar multes a la gent però feia sorolls com si fós un DJ i per últim el Niló va donar al Julen unes maraques per fer el so per a realitzar l’activitat següent.

Finalment, el Nilo ens va ordenar del 1 al 4 que eren les persones que tocaven els instruments. Per exemple, a la Lola li va tocar el número 2 i ha de tocar el platell.

Quan ens estaven a punt de tornar al institut el Vicent i l’Ana es van posar a cantar.

 

Julen

12a sessió: accions per a la localització #3

El dia 7 d’abril vam fer la sessió amb Sofía. Ens vam reunir a la classe per explicar el que faríem i Dina ens va explicar la seva proposta; anar al parc de l’arbre que ja no hi és (Parc del drets humans), reflexionar uns minuts i escriure en un paper l’història d’una absència, l’absència d’un lloc, d’una situació, d’una persona…etc, tant en dóna.

Així doncs, vam agafar camí cap el parc de l’arbre que ja no hi es, ens vam plantar allà i vam començar a fer la reflexió. Cadascú va agafar un lloc tranquil del parc per posar-se a escriure, i passats vint minuts ens vam reunir tot just davant d’on era l’arbre per posar-ho en comú. Allò va ser una carnisseria de sentiments, històries de vida, de mort, de pèrdua, d’admiració i d’enyorança, de rutina, i sobretot d’amor, d’amor per qui ja no hi és però encara es present dins de nosaltres, d’algú com un avi, un pare, un amic o fins i tot un arbre.

Pensem un recorregut

 

Aquest és el mapa on volem situar les cases dels alumnes de Residència. Per a orientar-nos hi hem afegit alguns carrers, el pàrquing. el Graner, L’Institut, el parc, la montanya, el Mercadona, algunes botigues. També hi hem afegit les localitzacions que hem triat per grups i que heu vist en els posts anteriors.

IMG_5221

L’objectiu d’aquest mapa és saber com farem el recorregut amb el públic. Encara no ho tenim clar del tot però ens ajuda a  decidir on anirem i com hi anirem.

 

 

Abdul i Fadwa