ASSAIG D’Arbres, AMB LA Cia. La Virgueria.

Des de Jordi Oriol i Indi Gest EN RESiDÈNCiA a l’Institut Joan d’Àustria http://ift.tt/1wHk61I

Arbres, l’obra de teatre de Marc Artigau, s’estrenarà el dia 7 de novembre a la Sala Beckett. Vam assistir a l’assaig al local que la Cia. La Virgueria té al Poble Sec. Ens va agradar molt compartir aquella estona amb actors i director… Al final, conversa amb ells sobre com havíem viscut un assaig en directe!

P1020049 P1020051 P1020075 P1020056 P1020057 P1020061 P1020064 P1020066 P1020067 P1020068 P1020073 P1020074

Sortida al Palau de la Virreina.

Des de Francesc Torres EN RESiDÈNCiA a l’Institut Domènech i Montaner http://ift.tt/102WlFy

El passat divendres 26 de Setembre vam visitar el Palau de la Virreina.

Vam sortir del nostre institut a les 11:00h del matí. Després vam agafar els ferrocarrils a l’estació d’Europa-Fira i tot seguit vam agafar el metro a plaça Espanya, línia 3,  fins a la parada del Liceu.

El Palau estava molt a prop de la sortida del metro. A l’arribada ens vam fer una fotografia de grup i vam esperar a que fossin les 12:00h per entrar a l´exposició.  L´Agnès  ens va fer una breu introducció de l’exposició i tot seguit vam contemplar l’exposició amb el nom 25% Catalonia Venice, idea de Francesc Torres i Mercedes Álvarez.

Ens va agradar molt l’exposició i vam saber una petita part de la vida d’unes persones a l’atur. Crec que en Francesc Torres va fer un gran treball. Aquelles vuit persones desconegudes ens van deixar veure on viuen, les seves aficions, els seus somnis…

Quan vam sortir de l´exposició vam fer el mateix trajecte de l´anada però en sentit invers, i a l’arribar a l’institut ens vam aturar a xerrar una mica de l’exposició. Vam dir les nostres opinions,  com va anar el trajecte i com ens vam sentir veient aquest projecte de Francesc Torres amb qui treballarem tot aquest curs.

sortida3

 Sandra Sabaté.

EL ROBOT I EL LLADRE

Des de Jordi Mitjà EN RESiDÈNCiA a l’Institut Milà i Fontanals http://ift.tt/1rB0AP3

La setmana passada cadascú de nosaltres li va explicar al Jordi una història inventada.

S4_1
S4_3
S4_4
S4_6

S4_2

Entre tots vam escollir la història que ens va agradar més. Aquesta història serà l’argument d’un pel·lícula que farem amb el retroprojector.
Aquí podeu llegir la història:  La princesa i el robot

S4_7

Per treballar, vam fer tres grups a la classe. Cada grup va dibuixar i retallar els personatges i objectes que apareixeran a la pel·lícula: un castell, un tresor, un robot, un lladre, una presó i una princesa.

S4_8

S4_9

S4_10
S4_11
S4_12

S4_13

No vam tenir temps per fer-ho tot. Aquesta setmana hem continuat la feina.

S5_4
S5_2
S5_1
S5_3
S5_5
S5_6

També hem vist a classe pel·lícules d’imatges en moviment que ens serviran d’inspiració:

La setmana vinent començarem el rodatge!

sessió 2: Rol playing 6/10/14

Des de Daniela Ortiz EN RESiDENCiA a l’Institut Josep Comas i Solà https://blocsenresidencia.bcn.cat/comasisola1415/?p=44

L’oficina d’estrangeria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daniela ens situa en la història. Firas representa el personatge d’un immigrant que demana asil polític i que arriba a l’oficina d’estrangeria amb un traductor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   El taulell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   El torn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   El registre           OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   El traductor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Els que esperen torn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   L’advocada

 

LES NOSTRES IMPRESSIONS:

Va venir un noi que es diu Firas i vam interpretar com si estiguéssim en una oficina d’estrangeria. Ens  vam adonar que  Firas lluitava pels seus papers però que no els aconseguia.  Igual que ell, moltes persones no aconsegueixen papers.   Marlon, Laura, Moshin

Daniela amb aquesta simulació ens fa viure part del procés per aconseguir papers.  Miquel, Dana, Naoual, Kevin

Reflexions:

Quines són les causes de la migració?

PAPERS. OFICINA D’ESTRANGERIA

Secretaria general de inmigración. Información sobre trámites y procedimientos

Estrangeria. Seus a Barcelona

Tràmits d’estrangeria. Ajuntament de Barcelona

Què pots fer i què no si no tens papers?

Com es poden aconseguir papers?

Com és una oficina d’estrangeria?

Per què a unes persones se’ls acaba per donar els papers i a altres no?

ACNUR

L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) és una Agència Humanitària creada per l’Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 1950.

Proporciona protecció i assistència als refugiats, desplaçats interns, sol·licitants d´asil, apàtrides, i repatriats del món, buscant solucions duradores per tal que tornin a iniciar les seves vides mitjançant programes de repatriació, reassentament i d´integració local. A més, promou acords internacionals per tal de garantir l´aplicació del dret internacional dels refugiats per part dels governs.

http://www.joemdicbrisa.org/ca/sobre

QUÈ ÉS EL CIE?

Els centres d’internament són centres destinats a recloure totes aquelles persones estrangeres procedents de països no comunitaris, que han estat trobades en una situació de residència irregular al nostre país. Aquest tipus de centres no són centres penitenciaris, però s’hi reclouen de manera preventiva, i totalment irregular, les persones estrangeres detingudes i a l’espera que les autoritats competents les expulsin de l’Estat per ser repatriades als corresponents països d’origen. Aquests centres són dependents del Ministeri del Interior espanyol, a través de la Dirección General de la Policia.

http://obimmigraciosbd.wordpress.com/2008/03/12/que-son-els-centres-dinternament/

El CIE de la Zona Franca

http://www.vilaweb.cat/noticia/4007343/20120430/cie-zona-franca-vist-dins.html

 

sessió 1: Imatges 29/09/14

Des de Daniela Ortiz EN RESiDENCiA a l’Institut Josep Comas i Solà https://blocsenresidencia.bcn.cat/comasisola1415/?p=42

Daniela ens porta un munt d’imatges i ens demana que comentem pensaments i sentiments al voltant de les mateixes. D’aquesta manera ens introdueix en les temàtiques que tracta des del seu art.

20140929_092320

20140929_092348

També ens demana comentar possibles relacions entre les imatges

20140929_092435

20140929_092328

20140929_100410

Finalment ens proposa modificar les imatges per canviar la situació que ens mostren.

 

BENVINGUTS AL LLARG VIATGE D’EN FRANCESC TORRES

Des de Francesc Torres EN RESiDENCiA a l’Institut Domènech i Montaner https://blocsenresidencia.bcn.cat/domenecimontaner1415/?p=56

Aquest any hem començat l’optativa de Creadors en Residència. Durant tot aquest curs treballarem amb l’artista Francesc Torres, creant una obra que té com a títol: ”Marca el món”. En aquest projecte nosaltres, els nois i noies de l’Institut Domènech i Montaner, som els protagonistes amb la col·laboració del nostre artista.

YbdlfSAndrea Valls, Henar Vilar, Patrícia Iglesias i Ralph Alipio.

 

SESSIÓ 2

Des de Aimar Pérez Galí EN RESiDÈNCiA a l’Institut Menéndez y Pelayo http://ift.tt/1x8wAhZ

Durant la segona sessió hem visualitzat un vídeo del duet musical. ZA! Es tracta “d’una orquestra transoceànica i primitivament futurística composta per dues persones: Spazzfrica Ehd i Papa duPau”. Col·laboren habitualment amb l’Aimar.

DSC_0023

DSC_0027

DSC_0028

A continuació hem realitzat un joc de “dinàmica d’especulació” per grups:

  • Es tractava d’establir un entre un periodista i un coreògraf, el qual anava explicant i descrivint l’argument del seu espectacle:

 

 

PARAULES MALETA

Des de Jordi Oriol i Indi Gest EN RESiDÈNCiA a l’Institut Joan d’Àustria http://ift.tt/1wbYgUN

En aquesta sessió ens hem aproximat a les paraules amb una mirada diferent. Hem descobert les paraules maleta. Són paraules que tenen la capacitat de significar alguna cosa més que la definició que trobem al diccionari. Dins seu s’obren altres significats possibles. Són com un gran laberint. Són les paraules que engresquen a imaginar i a fabular, a pensar que la realitat amaga moltes altres realitats…

El Jordi ens ha preguntat si sabíem què volia dir HIPOTÍMIC… Hipo què????? Definiu la paraula, vinga…! I tots hem escrit el que primer ens ha vingut al cap. Aquí teniu algunes de les nostres definicions.

DSCN1259DSCN1262DSCN1271DSCN1272DSCN1270DSCN1269

BUSTER KEATON

Avui el nostre artista, el Jordi Mitjà, ens ha regalat unes llibretes que farem servir pel nostre Projecte.

llibretes
Gràcies!

També hem vist la pel·lícula One Week del director Buster Keaton.

IMG_1288

Per acabar,  hem projectat imatges que hem retallat amb el projector de transparències de l’institut. El projector és molt vell i ja no funcionava, el Jordi ens l’ha arreglat.

Hem aconseguit fer una petita pel·lícula amb les imatges.

IMG_1309

La setmana que ve en farem una altra més llarga.