VISITA TEATRE LLIURE

Des de Anna Serrano EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1819/index.php/2018/12/21/visita-teatre-lliure/

El dimarts dia 12 de desembre vam fer una visita al Teatre Lliure.

   

La visita ens la va fer l’Alícia conjuntament amb diferents treballadors d’allà.

L’Alícia va començar explicant-nos la història de  la creació d’aquest teatre.

Vam entrar a l’espai lliure, que és l’espai més petit d’aquestes instal·lacions.

Després vàrem entrar al camerino col·lectiu. 

Seguidament vam anar a l’espai més gran, la sala Fabià Puigserver, però abans la directora de regidors ens va explicar en què consisteix ser un regidor i ens va acompanyar a veure la sala d’atrezzo.

Després vam anar a veure com preparaven la roba per a les funcions.

Ens van explicar que la sala Fabià Puigserver era una de les poques sales a Europa que podien moure el seu terra i distribuir l’espai com es vulgui, pots tenir l’escenari i les butaques en diferents posicions.

  

Ens van ensenyar el mecanismes que feien servir per moure el terra. Al acabar de veure els mecanismes vam entrar a un camerino individual i vam passar una estona a una sala d’assaig

Vam ser molt afortunats d’ haver tingut aquesta oportunitat de veure el teatre tan a fons.

 

 

Llibre d’artista

Des de Constanza Brnčić EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/comasisola1819/index.php/2018/12/20/llibre-dartista/

Constanza, 19/12/2018

Ahir va ser la darrera sessió avans de Nadal. Un dia molt intens. Extrems: moltíssima atenció, moments de dansa increíbles, moments de molta dispersió.

A la tercera hora els vaig portar unes llibretes que havia encarregat. La idea és que la utilitzin com a diari d’artista, que escriguin, dibuixin, enganxin coses… sobre el procés.  Una estona preciosa cada una concentrada en la seva llibreta.

 

Fent paper al molí de Capellades

Des de Mercè Soler EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/menendezypelayo1819/index.php/2018/12/19/fent-paper-al-moli-de-capellades/

El 18 de desembre vam anar al molí de Capellades, on ens van explicar com feien el paper antigament.

Primer vam anar a la darrera planta, on hi havia una exposició de diferents obres d’art fetes amb paper. N’hi havia de tots tipus i cada alumne va triar-ne una per descriura-la a classe.

Mitja hora després vam anar a esmorzar i més tard vam tornar a que ens fessin la visita guiada.

Primer ens van explicar l’origen del molí, és a dir, que abans de ser un molí de paper i era un molí de farina, i van començar a fabricar paper al s.XVIII. El paper antigament es confeccionava amb roba d’origen vegetal.

 

Hi ha 16 molins repartits per Catalunya.

Després vam anar a la planta baixa i vam veure tot el procediment per fer el paper:

 1. Un drapaire passava per les cases per recollir la roba blanca que la gent no volia. També s’aprofitaven les cordes i les espardenyes per fer un altre tipus de paper.
 2. Es tallava la roba en trossos petits.
 3. Es posava a una màquina per expolsar-hi la pols i la bruticia.
 4. Després es tirava la roba a la podridor perque es podrís i així es pogués estovar per fer la pasta de paper.
 5. Més tard posaven la pasta de paper a una màquina perque s’acabés de triturar. Aquest pas es dividia en 3 fases: a la primera es tallava més la roba amb un clau de tall, a la segona s’utilitzava un clau amb forma de queixal i a la tercera
 6. Quan ja estavan ben triturat es posava el paper en làmines.
 7. Es prensaven els papers per treure’ls l’aigua.
 8. S’estenia perque s’assequés bé.
 9. Quan els papers ja estaven secs, tenien la forma de la corda on s’estenia, i per treure-li aquesta forma li aplicaven un pes.
 10. L’últim pas era contar tots els papers i apilar-los per vendre’ls

Finalment, vam fer nosaltres paper amb la marca d’aigua que haviem confeccionat en les darreres classes, va ser la part més divertida.

 

Ja era molt tard i vam premsar els papers acabats de fer a corre-cuita.

La Victoria ens va dir que ens  assecaria els paper i ens els enviaria a l’institut.

Tenim moltes ganes de veure’ls , a veure si la filigrana que hem fet queda com a marca d’aigua al paper.

Joana Craven i Taís Martínez

CHIPTUNE

Des de Cristina Checa EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/martipous1819/index.php/2018/12/19/chiptune/

¿Que és el Chiptune? 

El chiptune, ( también conocido como música 8-bits) es música escrita en forma de sonido donde todos los sonido son juntados a tiempo real por el chip de una videoconsola.

El chiptune se caracteriza por utilizar el chip de sonido incluido en las computadoras de 8 bits o bien samples menores a 4 kilobytes que son reproducidos en bucle en algún secuenciador y utilizando envolventes de amplitud para darles forma a estos.

¿Los videojuegos están relacionados con el chiptune?

Si, porque era el único modo de hacer música en la época de los 80s a los 90s en los ordenadores o las consolas se usaba para hacer los sonidos y las músicas.

¿Que és el programa “Beepbox” y como se utiliza?

 

 

SAMPLING

Des de Cristina Checa EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/martipous1819/index.php/2018/12/18/sampling/

En les últimes sessions hem descobert nous conceptes com el SAMPLED.

A partir de diverses propostes, nous professionals i diverses eines per a crear música li hem donat mil voltes i vist des d emil cares.

A continuació us presentem les nostres experiències:

 1. SAMPLED       ____    Galeria Sampled
 2. SAMPULATOR     
 3. MASTERCLASS amb nous professionals    —-  Galeria Masterclass

LLIBERTAT!

Des de Misiondivina EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/joanbosca1819/index.php/2018/12/14/llibertat/

PADDY ALI, JOSE:

La sessió d´ahir va estar bé perquè la l´hora de treballar cada grup va ser més independent que l´altre i vam treballar més lliures i ens vam sentir més còmodes , podíem treballar millor i més al nostre aire sense donar explicacions.

JOSE /ALI

Los de nuestro grupo de edición de vídeo, grababamos lo que hacian los demás grupos , hicimos un maniquin challenge con el grupo de maquillaje, despues de eso grabamos al grupo del baile y al final nos fuimos al gimnasio para ver la actuacion del parkour y nosotros por nuestra parte grabamos un pequeño fragmento de diferentes perspectivas , exactamente de 3 angulos diferentes.

 

BANC DE PEIXOS

Des de Anna Serrano EN RESiDÈNCiA https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1819/index.php/2018/12/14/banc-de-peixos/

El banc de peixos consisteix en fer grups i coordinar tots els moviments que fa el corifeu,  que va canviant cada cert temps passant per tots els membres del grup. Hem d’estar sincronitzats,  junts i no s’ha de notar el canvi de corifeu.

Ho hem fet de diferents maneres, ballant amb música,  amb música però sense seguir la cançó, amb una narració narrada per un/a company/a i amb sons fets per l’ Anna Serrano amb el micròfon, o simplement sense res, però sempre amb improvisació.

º  .00