Totes les entrades de adria_termes

Poema

La diversió ha arribat,
i la festa està a punt de començar.

Amb la família es pot estar,
i que l’alegria pugui arribar.

El sol s’està posant,
i la nit està a punt d’iniciar-se

La por està lluny,
però la felicitat s’està apropant

El teu amor,
fa que surti el meu somriure,
perquè els seus ulls,
són tan importants com la terra mateixa

Fundació Antoni Tàpies

He escollit aquesta obra d’art de l’Antoni Tàpies perquè em recorda moltíssim el terrible dia de las dos torres bessones en Estats Units, New York.

Els cabells que hi ha al voltant de la barra de fusta em fan pensar amb el fum de la explosió, quan va  impactar l’avió contra la torre. Les tonalitats grogues que estan a sota dels cabells em recorden al foc que estava barrejat amb el fum aquell  dia tan nefast.

Adrià Termes Márquez

 

 

 

 

 

Pintem amb les mans

El dia 9 de Gener tota la classe ens vam reunir en la sala de creadors en residència, amb la finalitat de continuar amb les nostres creacions d’art, amb l’ajuda dels professors, Toni i Irene,  i el nostre amic i artista, Francesc Torres.

El primer mural que vam fer, va començar sent tot blanc, i va acabar sent tot ple de colors, amb totes les nostres mans unides, impregnades en el paper. En aquest mural vam utilitzar els colors vermell i negre, i amb aquest dos colors barrejats vam ficar una mica de marró.

El segon mural estava inspirat en les antigues coves dels nostres avantpassats prehistòrics. En Francesc va pintar un bisó, mentre que nosaltres vam fer el cel, els núvols i un petit camí d’arbustos amb flors vermelles.

I així finalitzem el nostre 9 de gener, transformant dos grans papers blancs en dos grans murals plens de colors i vida.

                                                   Adrià Termes Márquez

IMG_0761 IMG_0763IMG_0772

 

La vida i obra d’Antoni Tàpies

L´ artista Antoni Tàpies va emprar diferents tècniques imitant les que es van fer servir a les coves d’Altamira.

Antoni Tàpies va ser un pintor i escultor del segle XXL’obra de Tàpies ha tingut una gran valoració a nivell tant nacional com internacional, estant exposada en els més prestigiosos museus del món.

Els seus inicis en la pintura van ser de forma autodidacta després d’una malaltia pulmonar copiant obres de Van Gogh i Picasso.

Tàpies era fill de l’advocat Josep Tàpies i Mestres i de Maria Puig i Guerra, filla d’una família de polítics catalanistes.

Algunes de les seves obres més importants son: Cruz de papel de periódico ( 1947 ), El escarnecedor de diademas ( 1949 )

Antoni Tàpies

El escarnecedor de diademas

Cruz de papel de periódico

Adrià Termes Márquez i Aya M’rabet Lamarti