Quants arxius!_24 de gener de 2014

Divendres dia 24 a la classe de Visual i plàstica el que vam fer va ser informar-nos d’unes quantes coses que necessitàvem saber per poder completar el treball.

Quan vam arribar a classe, la professora i l’Antònia, ens van donar una llista de les coses que hauríem de buscar i vam fer dos grups. Un grup va anar a Direcció i l’altre a Secretaria. L’Anna portava la càmera per poder fer fotos a tot allò que vèiem.

resized_P1070801 resized_P1070806

resized_DSCF5312

A l’entrar vam veure un armari que ens va cridar l’atenció perquè tenia etiquetes als calaixos que mai pensaríem que estiguessin en un armari d’institut, com per exemple “targetes de metro”, “fulls queixa denúncia”, “accidents laboral”.

Un cop vam entrar a Secretaria, ens va atendre la Dolors a la que vam preguntar quin tipus d’arxius i documents tenen, la forma com es guarden, etc.  La Dolors ens ho va explicar i vam fer fotos a tot el que ens ensenyava i a tot el que hi havia. Els papers estaven arxivats per anys i estaven guardats en calaixos, carpetes, arxivadors…

resized_P1070830 resized_P1070815 resized_P1070818

Tots els papers i informació dels professors i alumnes era en paper, mai en disquets o altres suports digitals. Ens van ensenyar per sobre els documents i les fitxes de les alumnes que hi havia fa molts anys, quan encara l’institut era només per a noies. Ens va ensenyar també arxius de les factures del centre. Les actes i les comptabilitats es guarden, no es pot llençar res. I després ens va ensenyar més arxius d’alumnes i exalumnes del centre, però no ens van ensenyar les dades, perquè són confidencials.

L’Héctor va fer una reflexió molt interessant quan va veure els arxivadors: ”Això són cinquanta anys” va dir, i és que el nostre institut ha fet el 50è aniversari.

Per últim vam anar a l’habitació del costat, on hi havia la persona que s’encarrega dels arxius de les activitats extraescolars i de les sortides del centre. Ens van dir que cada sortida tenia el seu propi document.

L’altre grup també se’n va fer un tip de registrar arxius!

resized_DSCF5333 resized_DSCF5355 resized_IMG_0870 - còpia resized_IMG_0877 - còpia

 

Denise Arenas 4C.

Edgar Peñalver  4A.

 

Ampliant el nostre arxiu_ 10 de gener 2014

Aquesta ha estat la primera sessió de l’any 2014. Per començar hem comentat entre tots les imatges i els registres que havíem de fer durant les vacances de Nadal. Els registres havien de tenir en comú alguna estructura o mecanisme amb què la memòria es construís o destruís.

Els qui portàvem fotografies, havíem d’explicar per què havíem elegit fotografiar tal o qual objecte. L’Antònia del Río, a cada foto que vèiem i comentàvem, hi trobava moltes més coses que nosaltres. Molts matisos que nosaltres no hi havíem apreciat pas.

Aquí teniu alguns exemples:

resized_Agendas escolares  2008-2013 resized_Albumes familiares resized_CARAMELOS_edgar peñalver resized_DSCN7489 Aina Torralba resized_Objetos-Recuerdos resized_PicsArt_1389303533263 Joel Gallardo resized_Zaida Gonçalves

Un cop comentades les fotografies, ens hem reunit tots al voltant d’una taula i hem fet una activitat que consistia a agafar uns sobres que duien unes imatges a dins (les quals ja havíem realitzat anteriorment tot agrupant-les-hi) i tractar de recordar la raó per la qual havíem decidit de classificar-les segons aquests mateixos sobres. No hem pogut recordar gairebé cap motiu! I no per no haver parat prou atenció, sinó perquè ara –després de tot un trimestre treballant sobre els arxius– ens hem adonat que hem avançat moltíssim; i que abans, quan vam fer l’activitat dels sobres, no coneixíem ni la meitat de conceptes que tenim ara sobre l’arxiu.

resized_P1070724 resized_P1070731 resized_P1070738

Seguidament hem fet un llistat d’arxius que podíem trobar a l’institut i que encara no havíem registrat. L’Antònia ens ha demanat que entre tots busquéssim informació per completar aquest llistat d’objectius sobre la recerca de documents que poden aportar dades del passat.

resized_P1070782

Mireia Callao i Ariadna Termens.