Benvinguts al nostre bloc: Comencem…

En primer lloc ens agradaria donar-vos la benvinguda al bloc del nostre curs de 4t d’ESO de Creadors en Residència a l’Institut Jaume Balmes de Barcelona. Aquest any serà la segona edició d’aquest projecte a l’institut i estem molts contents de poder-hi participar. Els companys de l’any anterior ens han explicat que l’experiència va ser molt interessant.

Des del començament de curs hem estat força intrigats ja que no sabem molt bé què esperar d’aquesta assignatura. L’únic que sabem és que treballarem amb l’Alícia Casadesús i col·laborarem amb ella en un projecte. Ens han dit que de tant en tant vindrà l’Antoni Clapés. Ell és la persona amb la qual actualment treballa en un projecte anomenat “Microgrames”.

De quina maner es va presentar l’Alícia? Ho va fer a través d’una carta que va enviar a l’institut a la nostra atenció. En aquesta carta es va presentar, ens va explicar la seva trajectòria professional, ens va comunicar les seves inquietuds,… i el més important de tot: ens va proposar dues línies d’investigació que seran el punt de partida del nostre projecte.

LA CORRESPONDÈNCIA

EL LLOC

Com que ella ha utilitzat la correspondència per a presentar-se, nosaltres hem decidit contestar a la seva carta utilitzant el concepte de lloc. Creiem que com a alumnes de l’institut, coneixem la majoria dels seus racons. Molts d’aquests espais tenen un valor per nosaltres perquè els relacionem amb experiències viscudes. Hem decidit que cada company escollirà un espai de l’institut i se’l farà seu a partir d’una fotografia i un petit retall de paper.

Roger Bonet:

Hola! Em dic Roger, tinc 15 anys. Sóc una persona creativa, insegura, m’agrada l’esport i expressar el que sento.  M’agrada riure i apreciar els bons moments que vivim. A vegades sóc una mica perfeccionista, però sempre intento aprendre dels errors. Tinc moltes ganes de començar aquest curs!

Sofia Caner:

Hem dic Sofia Caner Montané, tinc 15 anys i sóc de Barcelona. Dibuixar és una de les coses que més m’agrada fer. Agafar un llapis, bolígraf o pinzell i aquarel·les fa que se m’oblidi tot el que hem passa. Mentre dibuixo, tota la meva energia està enfocada en allò que faig. Per això he triat aquesta assignatura. Per seguir fent el que m’agrada i perquè m’agrada provar coses noves. Aquest projecte que hem fet per presentar-nos m’ha agradat. Al principi hem va costar molt saber què fer. La localització que he triat és la única paret de tot l’institut amb una mica de verd i color que proporcionen dues plantes i unes rajoles verdes i grogues. A més a més, aquest tros de paret es troba al pati. Aquest és el lloc on et trobes amb els amics, et relaxes i desconnectes.

Nora Ferrer:

Hola, em dic Nora Ferrer, sóc alumne del Jaume Balmes i tinc 15 anys . M’agrada molt l’esport. Sobretot el volei, i m’apassiona la natura. Fer excursions, pics, escalar, els esports d’aventura…Toco el piano i la guitarra, vaig a un cau, i m’encanta mirar sèries i pel·lícules a l’ordinador. No se’m dóna gaire bé dibuixar i expressar les meves idees plàsticament, i per això espero millorar-ho durant aquest any.

Maria Casanovas:

Em dic Maria Casanovas, tinc 15 anys i m’agrada molt passar temps amb la família, ja que és el que més m’estimo en aquest món. Jugo a bàsquet des de que sóc molt petita i m’encanta. M’encanta anar a la muntanya amb el meu grup de la UEC i anar a la platja amb els meus germans. Tinc ganes d’aprendre moltes noves coses aquest any i gaudir molt!

Guillem Onrubia:

Hola em dic Guillem, m’agrada molt la fotografia i els cotxes. En aquest projecte en residencia vull treballar amb aquestes dues coses que m’agraden tant.

Aina Torra:

Hola sóc l’Aina,  tinc 14 anys i estudio 4t d’ESO a l’institut Jaume Balmes. Estic molt contenta per començar aquest projecte amb una artista professional. Espero aprendre molt i descobrir noves tècniques artístiques que encara no sé utilitzar. M’agrada fer  esport, en concret jugar a volleibol i també m’agrada la fotografia.

Martina Cerdà:

Hola em dic Martina! Tinc 15 anys i estudio al Balmes 4t d‘ESO. Estic participant al projecte creadors en residència de l’assignatura de plàstica i em fa molta il·lusió perquè crec que podré aprendre molt dels artistes i d’aquesta experiència. M’agrada molt fer activitats plàstiques, jugar a bàsquet i practicar altres esports, cuinar, la música, el cau i moltes altres coses!

Julián Puig:

Hola, tinc 15 anys i em dic Julián Puig, però tot i que el meu cognom es català, no podria estar més lluny de la meva procedència. Jo sóc Mexicà, encara que es pot dir que també sóc Irlandès.

Hi ha quatre coses que em fan feliç: Un plat de menjar calent, un llit dur amb un coixí, un bon llibre de ciència ficció o de fantasia i un petit passeig per un bosc fred i humit a l’hivern.

NandoTellechea:

El meu nom és Nando. En aquest primer exercici he fet aquesta silueta d’una persona “afro” perquè m’agrada el seu tipus de cabell. La figura representa aquella persona que té els mateixos gustos i hobbies que jo. A més a més, tampoc li agrada estar a l’institut com a mi. Per això, aixeca els dits. La figura és negra perquè el personatge no existeix. És com si fos una ombra.

Maria Milosevich:

Em dic Maria i tinc 15 anys. M’encanta ballar tots els estils i anar a concursos. M’expresso molt bé dibuixant. La meva obra és un peix descobrint un aquari i es creu que és lliure. El peix representa una persona descobrint el món, pensant que hi han infinites coses, quan realment està atrapat en una roca.

Yasmin Velart:

Hola em dic Yasmin, tinc 16 anys i m’agrada practicar gimnàstica artística.

Allò que vull representar a la fotografia és la fusió de dues idees: una persona escalant les finestres de l’institut que representen la superació dels cursos de l’institut. Per altra banda, vull representar l’exercici físic. Crec que el nostre pas per l’institut ens fa madurar com a persones a mesura que passen els cursos.

Mia De Freites:

Em dic Mia, tinc 15 anys i sóc alumna de l’institut Jaume Balmes de 4t eso C. M’agrada molt l’art, cantar, tocar instruments… Amb aquests mitjans m’agrada expressar els meus sentiments. Amb una altra cosa amb la qual m’identifico és el mar, l’aire lliure… tot i que també m’agrada passar el temps a la ciutat (quedar amb els amics, anar al cinema,etc). M’agrada molt l’esport, faig voleibol i surf quan hi ha onades perquè em fan sentir lliure. Crec que en aquesta assignatura aprendré sobre els diferents punts de vista del món de l’art.

Mariana Picola:

Hola! Jo sóc la Mariana Picola, alumna de 4t d’eso de l’institut Jaume Balmes.

Em presento com una persona tranquil·la, amb molta paciència i  ganes de treballar en grup. M’agradaria poder portar idees, ajudar i participar en totes les activitats que es facin en aquesta classe! Les meves aficions són: tocar el piano, dibuixar manga, dibuixar fotogrames, i estar amb els meus animals.

La fotografia que he fet representa un dels meus sentits, la curiositat. Ho he volgut representar amb un gat.

Patricia Gadea:

Hola em dic Patricia i estudio a l’institut Jaume Balmes. Vaig a 4rt de la ESO i la meva assignatura preferida és visual i plàstica.

Els meus hobbies són el patinatge artístic i el volibol. A més a més, m’agrada molt mirar sèries.

Crec que aquest projecte em pot aportar molta creativitat i conèixer moltes noves tècniques per aplicar als meus projectes.

Marina Junquera:

Estic molt contenta de poder participar en aquest projecte. En relació a la meva fotografia he volgut representar un senyor fent alhora una abraçada i un cop de peu. Les persones hem de superar coses bones però també dolentes. El fet que el senyor estigui sobre de la barana indica l’equilibri entre aquestes coses.

Pau Manjón:

Hola, em dic Pau Manjón, tinc 15 anys. Tot i que tinc un aspecte de noi tranquil, és tot el contrari. Em diuen que semblo el cul d’en Jaumet.

Deixant a part com sóc, el que més m’agrada en el món és menjar i dormir. També, m’encanta la fantasia perquè les coses impossibles em fascinen. Espero aportar una visió original i imaginativa al projecte que treballarem.

Claudia Harris:

Hola hem dic Claudia Tosca Harris Expósito. Tinc 15 anys. Sóc mig espanyola i mig anglesa. El meu segon nom és Itàlia i me’l van posar perquè a la meva mare li agrada una òpera que es diu Tosca. M’agrada: menjar, dormir, ballar, cantar, fer pentinats, dissenyar roba, i moltes més coses. Estic molt emocionada amb aquest projecte. No sé on anirà a parar, però l’emoció de no saber-ho, m’agrada. A vegades esta bé no saber què farem només per experimentar l’emoció del viatge que es fa per trobar el destí. En el nostre cas, és el projecte de creadors en residència. Vaig escollir aquesta matèria perquè m’agrada l’art. Espero que sigui un viatge entretingut.

Maria Guerrero:

Hola, em dic Maria Guerrero i tinc 15 anys. M’agrada molt la música, tant si és per practicar-la com per escoltar-la. També m’agrada ballar i em fascina el món de la fotografia. El meu temps lliure l’utilitzo per quedar amb els amics i dibuixar. Em fa molta il·lusió participar en aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *