EXPOSICIÓ 20.5.14

“COMPRENSIONS INESPERADES”: EXPOSICIÓ FINAL

L’any passat, a l’hora d’escollir les optatives de quart, ens van dir que segurament faríem un projecte anomenat Creadors En Residència, en el qual vindria un artista durant el curs i treballaríem l’art contemporani.
Vam escollir aquest projecte perquè el vam trobar diferent a les altres optatives i ens va interessar ja que l’art contemporani és actual i poc conegut per la majoria de gent.
A mesura que avançàvem, no se’ns feia tan estrany el fet de treballar amb objectes corrents per crear art. I a poc a poc vam entendre la idea del projecte que en Pere volia dur a terme.

La primera impressió que ens va fer en Pere va ser la d’un home alegre amb molta confiança en ell mateix que ha acabat per contagiar-nos.
Durant aquest projecte hem passat poc temps a l’aula i això ha fet que no se’ns fes tant pesat treballar i agraíssim el fugir de la rutina dues hores a la setmana. Hem anat a l’arxiu, al MACBA, al parc de la Maternitat… on hem realitzat moltes de les accions.

Gràcies a aquest projecte, hem après que l’art contemporani no es basa tant en l’obra final, sinó en la idea, el concepte que vol transmetre l’artista, i és tant important com el procés creatiu.
Hem après a mirar qualsevol objecte d’una altra forma, ja que si el girem, el repetim, juguem amb ells… Surten formes i colors nous i diferents.
Hem après què és el pigment, com es fa la pintura, a treballar tant en grup com individualment,… I nou vocabulari, com acció, performance, ready-made,…

Ha estat un any especial, hem fet una cosa que mai havíem fet, i ens ha agradat tan el fet de poder conviure amb un artista de veritat, com la sensació de satisfacció al presentar l’exposició.
El que més ens ha agradat ha estat la “water mix party”, que ha estat com una metàfora de tot l’any: anar recollint petites i grans ampolles d’aigua (treballs a classe) per acabar fent una cosa més gran i expressiva (l’exposició).

Volem agrair a tots els que han fet possible aquest projecte i animar a que es segueixi fent, ja que val la pena.

Paula Casadejust i Roger Garcia
Pol Bargalló, Dani Molina, Michael Anglada, Alex Martínez, Adrian Rodrigo, Mireia Aldea, Gemma Aldea, Pau Serra, Judit Moya, Nataly Velasquez, Andres Reyes, Jordi Duran, Anna Bayer, Aaron Domingo, Josué Domingo, German Flor, Dani Sanchez-Hermosilla i Jing Jing Fu

WATER MIX PARTY 29/04/2014

Hem baixat les ampolles d’aigua que en Pere havia anat recollint, uns quants gots i quatre galledes. Segons en Pere estàvem fent una ceremònia de l’aigua. Hem posat l’aigua embotellada al costat de l’aigua “lliure” de la font per crear una concepció diferent. És una metàfora entre l’aigua lliure i l’aigua embotellada de diferents llocs. En realitat tota l’aigua acaba sent igual, però com que li hem donat simbolisme que estigués recollida de diferents fonts d’origen i en diferents anys vam pensar que tenien sabors diferents. Després hem decidit barrejar totes les aigües en quatre galledes. Hem sortit un per un a agafar una ampolla i buidar-la proporcionalment en les galledes. A continuació hem fet un copage. 

És un homenatge a l’aigua: creiem que és un altre tipus de “comprensió inesperada”. Després de fer aquest projecte ens hem adonat que en Pere li dóna molta importància als detalls i a l’efecte que tenen en diferents espais.

 

Gemma Aldea, Judit Moya, Pau Serra i Nataly Velàsquez.