Visita al Museu del Disseny

A Barcelona i molt a prop del nostre institut tenim un magnífic Museu del Disseny. Dins de les activitats que hem fet aquest primer trimestre hem anat a visitar el fons del museu guiats per la Marta i l’Anna i vam descobrir un munt de coses, entre elles, que molts dels objectes que hem vist a les nostres cases o a la nostra ciutat han estat dissenyats per artistes Catalans. Vam poder entendre la relació entre material i producte i la qualitat dels dissenys. I vam entendre la relació  entre la quant el seu ús i la seva durabilitat o la seva sencillesa i bellesa. Conceptes tots ells que ens van fer pensar en els processos de disseny i en la forma de creació.

Entre altres coses vam tenir l’oportunitat d’accedir a part del fons bibliogràfic del Museu i vam poder comprovar amb satisfacció que hi ha un munt de llibres interessantíssims. Ens va costar treure la vista dels llibres que ens van posar a l’abast perquè estaven plens d’imatges de dissenys interessantíssims, amb l’explicació del procés de creació i tots ells tenien relació amb el que estem fent a l’institut. Ens vam fer la proposició que tornaríem aviat per seguir llegint aquestes meravelles i treien idees per a la nostra feina.

 

I finalment vam fer un taller relacionat amb la creació de dissenys d’interiors per aplicar-ho al nostre projecte. Vam fer un diagnòstic dels espais que tenim analitzant tot allò que el defineix: geometria, mesures, colors, elements estructurals, mobiliari… També vam fer un anàlisi de les necessitats d’ús i allò que requereix per cobrir les necessitats del nostre projecte educatiu. I per acabar vam fer mapes conceptuals amb tot el que tenim i el que volem per treure idees del que podem fer amb ells.

Quin plaer més gran poder aprendre en aquestes condicions i aquests recursos! Agraïm al Museu del Disseny,  la Carmina que ens ho ha organitzat i les nostres estupendes guies, el haver pogut realitzar una activitat així. Segur que tornarem. Per això us diem “fins aviat”

 

Idees i materials reciclats

Un cop has començat amb el joc de la creació, és difícil atufar-lo. Aquesta vegada vam crear a partir de libres que estaven vells i obsolests.

Les idees van commença a sorgir de cada un de nosaltres i van sortir coses molt divertides.

Creant amb cartró reciclat

Com tothom sap, el Maria Espinalt és un institut de nova creació i està en período de construcció. Estem construint el model educatiu, la manera de fer i de relacionar-nos i també les nortes instal.lacions i mobiliari. Ens falta de tot!

Una de les activitats que ens ha agradar més ha estat la de crear els nostres propis seients. Vam partir d’un material fàcil de trobar i d’un disseny que està democratitzat com tots els que crea Makea tu vida.  Vam estudiar el material i les seves característiques tècniques. Vam estudiar la geometria de l’element que havíem de crear. Vam aprendre a desxifrar un planol a escala i finalment, ens vam posar “mans a la obra” …

     

Materials, procediments i tècniques a tenir en compte van ser la nostra ajuda i el nostre aprenentatge. Ho vam tractar com si d’una recepta de cuina es tractés i el resultat va ser extraordinari.

Aquest és el resultat del treball. han quedat la mar de bé i són molt útils!!!