Makea tu vida ens introdueix en el disseny d’estructures

Aquesta setmana hem començat a construir estructures a tamany real.

Makea tu vida ens ha portat un material amb el que hem pogut crear peces de diferents  proporcions. Amb llistons de tres mesures (40, 70 i 110cm) hem creat cubs de tres mesures. Posteriorment, hem volgut intercanviat llistons i ens han sortit prismes de diferents proporcions.

Els anclatges de tres peces estan fets segons disseny d’un Disenyador reconegut. Es van lligant els llistons de dos en dos amb cargols metàl.lics fins que et queda un nus rígid de 3 dimensions.

Parlem de l’arquitecte i dissenyador Ken Isaacs que en els anys 60-70 va centrar el seu treball en les seves “Living Structures”, unitats modulars DIY que intentaven unificar múltiples funcions de l’hàbitat i el mobiliari.

Ara nosaltres estem intentant aprofitar el que ens ensenyen els de Makes tu vida per assajar amb aquestes estructures modulars. Veurem què surt!

Construint amb llistons de fusta

Les darreres setmanes hem estat estudiant la manera de construir amb llistons de fusta.

Per crear estructures en 3D, hem estat fent galces per a anclatges recuperables. No ha estat fàcil i finalment hem après a fer els anclatges per negatiu treient una part de fusta a un i a l’altre llistó. Ha quedat una unió fix que es pot montar i desmontar perquè no es fa amb cola ni amb cargols.

Per serrar els llistons hem fet servir els sargents.

També hem fet servir les llimes quan hem necessitat polir els cantells.