Exposició de llums

Aquestes imatges són el resultat de l’activitat sobre disseny i elaboració de llums que portem fent les darreres setmanes .

Hem dissenyat llums amb tot tipus de materials.

Ara, a més, estem creant l’espai i les condicions per exposar-les: Superfícies de recolzament i elements de tancament també amb materials reciclats; Retolació per explicar el que s’exposa…

Veureu que les produccions són tant diverses com diferents sóm les persones que les hem creades. “Tants caps, tants barrets” diu la dita catalana per explicar que cada persona és un món i tothom tenim la capacitat de crear i produir formes noves.  Així, ens sentim una mica artistes també com els nostres guies de Makea tu Vida

          

I quan accionem l’interruptor… es fa la llum i les nostres produccions prenen una dimensió inesperada. Llums, ombres, i reflexos que fan de cada peça una veritable obra de disseny, tant per la seva utilitat com pel seu valor estètic.

  

Llums amb material de reciclatge

Després de la sortida a la planta de recollida selectiva de Montcada i Reixac i de visionar el documental interessantíssim encara que una mica llarg de “Obsolescència programada”, vam pensar que també nosaltres podíem dissenyar un objecte reciclant materials. Finalment vam decidir dissenyar un llum i ens vam posar a treballar.

Hem estudiat tipoligies de llums, hem après a fer una instal.lació elèctrica completa fent servir clavilles, interruptors i portalàmpades. Hem fet servir un munt d’eines que no coneixíem. Un treball apassionant!!!

  

    

 

Sortida a la Planta de recollida de residus de Montcada i Reixac

El passat dimecres 31 de gener,  vam fer una sortida al Parc de recollida selectiva de residus de Montcada i Reixac. Guiats per la representant de la associació Andrómines vam fer una visita a les seves instal.lacions i un taller relacionat amb l’aprofitament dels residus. Vam poder veure molt clratament la problemàtica actual del l’acumulació de residus degut a un consum desmesurat. I d’altra banda, vam comprendre molt bé la diferència entre reciclar i reutilitzar. D’aquí la “triple R” de que ens parlaven. Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Tres conceptes necessaris per fer aquest món més sostenible.

La responsable de l’Associació Andròmines va ser qui ens va guiar pel recinte i ens va ensenyar l’ús que es pot tornar a donar a una gran part dels residus que arriben a la planta. Al final del procés de recollida, selecció i arreglo dels materials, alguns elements arriben a la botiga sostenible. Molt recomanable.