Programació de codi musical i d’imatge

Durant la sessió del 24 de novembre i 1 de desembre la Lina ens ha ensenyat com programar música i imatge a través d’un programa on-line:

https://estuary.mcmaster.ca/

Aquest programa ens deixa fer Live Coding, una manera de fer música i efectes visuals en directe amb la qual podem comunicar-nos i interactuar directament amb algoritmes.

Sembla molt difícil a primera vista, i pot arribar a ser una mica embolicat, però gràcies a les seves explicacions hem pogut començar a fer les nostres pròpies creacions.

Abans d’això ens ha mostrat com treballa, i com aquest programa és una de les seves eines de feina. I fins i tot ens ha comentat algunes de les coses que es van fer durant el confinament de l’any passat, i com amb Estuary, es podien connectar moltes persones diferents i fer sessions de creació sonora i visual durant 7 minuts. Una mena de mostres o concursos on els participants creaven en directe, i que finalitzaven amb el so d’un gall!!

A continuació es pot veure una mostra sonora i visual:

https://bit.ly/3skqWj0

https://bit.ly/3GV7UUf

El professorat ens van fer conscients de les cares que posàvem en veure i sentir l’explicació. Mai havíem vist rest semblant, així que estaven flipant una mica. No acabàvem d’entendre tot.

És interessant veure que no importa les vegades que t’equivoques fent el live coding, ja que un petit error no porta a fer malbé tota la creació, sinó que es pot obviar i seguir endavant. Forma part del procés i es pot veure com es produeix i, a la vegada, com se soluciona.

Després d’això hem passat part de les dues sessions fent les nostres proves i, comprovant la dificultat del procés de creació. Com costa poder fer alguna cosa, i veient l’experiència necessària per crear alguna cosa durant 7 minuts, en el cas que volguéssim formar part d’aquestes mostres virtuals que es van fer durant el confiament.

Durant l’última sessió relacionada amb aquests programa de creació ens va visitar la creadora de la part de so, aprofitant que estava per Barcelona.
Va ser molt interessant conèixer la seva història i com utilitza i edita les seves creacions.

Esperant que farem més endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *