Avui ens acompanya la Gabi!

El Sebastián està de Gira per Mèxic i nosaltres continuem a EN RESIDèNCIA amb la Gabi, una membre de la seva companyia.

És fantàstic poder anar treballant amb diferents creadors i anar observant les diverses tècniques de treball de cadascun d’ells però, alhora, analitzar com tots tenen un mateix punt de vista, una reflexió comú i una línia de treball compartida.

Poc a poc ens anem expressant amb menys dificultats tot i que ens queda un llarg camí per recórrer, aprendre i gaudir de l’expressió sense pensar en quin paper he de representar davant d’aquesta societat.

Sisena sessió d’EN RESIDèNCIA a la sala multiusos d’Antaviana.

Set of sets

Imatge de la peça “Set of sets” al Mercat de les Flors.

Avui, 24 d’octubre, hem assistit a un espectacle de dansa contemporànea, set of sets. Al seu web expliquen que la peça recrea la repetició i el ritme en el moviment d’uns cossos que incessantment desafien la gravetat, com una metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i de la idea de la persistència. És un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que porta la nostra atenció cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria creant un laberint sense fi de cossos en acció. Ha rebut el premi millor coreografia i millor espectacle nacional als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018.

Sebastián Garcia, Sonia Fernández i Jorge Carrasco amb les/els alumnes d’EN RESIDèENCIA de l’IE ANTAVIANA al Mercat de les Flors.

Principis d’una coreografia

Avui hem introduït les primeres passes d’una coreografia per començar a treballar diferents aspectes de la dansa. Tot i que alguns i a algunes ens ha costat al principi, a poc a poc ho hem après i a mesura que l’anem assajant anirem agafant seguretat, confiança i molt de flow!

Quarta sessió amb el Sebastian Ferro a la sala multiusos d’Antaviana.

Dimarts de dansa

Comencem a habituar-nos als nostres dimarts, als moments d’expressió, de moviment, d’aprendre a respectar a l’altre, a tu mateix, a confiar amb el grup, a treballar amb ell…. Uns moments que porten un llarg camí d’oportunitats i vivències que ens ajudaran a plantejar-nos, realment, qui som, què projectem, quin paper tenim al grup per, finalment, reflexionar sobre la importància de la gestió de les emocions a la vida.

Tercera sessió amb el Sebastian Ferro a la sala multiusos d’Antaviana.

Segona sessió!

Avui, hem continuat el nostre treball amb l’expressió corporal, els canvis d’intensitats a través de l’experimentació del mínim i el màxim i comencem a conscienciar-nos de la importància de l’escenari, del no prejutjar a l’altre, de l’ús de la mirada com a respecte, de la implicació personal, de l’ajuda cap a l’altre… Amb un gran d’entusiasme d’anar aprofundint en aquest projecte tan apassionat!

Segona sessió amb el Sebastian Ferro a la sala multiusos d’Antaviana.

Comencem amb el Sebastián Ferro!

A la primera sessió hem realitzat un test on hem marcat deu ítems de les qüestions de la vida que més ens interessaven, ens cridaven l’atenció, teníem inquietuds i/o ens plantejàvem a la nostra vida diària… 
D’aquesta manera el Sebastián ens ha pogut conèixer millor i saber per on pot començar a treballar amb tots nosaltres. Hem començat a experimentar amb el nostre cos, amb els nostres companys i companyes, interactuant amb les mirades i amb l’espai en el qual treballem.

Primera sessió amb el Sebastian Ferro a la sala multiusos d’Antaviana.

Aquests som tots nosaltres!

Tots nosaltres som els i les afortunades d’aquest llarg viatge on descobrirem l’art de l’expressió corporal, les sensacions físiques i emocionals d’escoltar-nos a nosaltres mateixos, del gaudir de l’estar i de l’acompanyar a l’altre i, sobretot, de potenciar les nostres capacitats cap a un mateix objectiu.

Segona edició d’EN RESIDèNCIA a ANTAVIANA!

L’Institut Escola Antaviana participa, per segona vegada, en el projecte d’EN RESIDèNCIA amb un grup d’alumnes de segon d’eso.
Antaviana es caracteritza per un Projecte Educatiu que contempla la inclusió i l’atenció de la diversitat com un dels objectius principals. El seu alumnat és una mostra molt àmplia de tot l’espectre social del barri i presenta un grau molt alt de diversitat pel que fa a necessitats educatives individuals i entorn socioeconòmic. Antaviana té, a més a més, una forta vinculació amb les famílies, el barri i els seus equipaments, com l’Ateneu de Nou Barris, que és referent per a tota la seva comunitat educativa.