Us presentem https://cultivadetrito.tumblr.com

Després de mesos de caminar, reflexionar, dibuixar, transformar, experimentar, jugar, escoltar, cosir, plantar, retallar, passejar, triturar, arrugar, planxar, … hem recollit el nostre treball en un espai web on es documenten, de forma textual i fotogràfica, els procesos col·lectius que hem engegat des de l’inici de curs.

Hem explorat formes d’organització i dinàmiques d’aprenentatge poroses, que desdibuixen els límits entre l’aula i l’espai públic. La relació que hem establert amb l’institut, el barri i la ciutat ha evidenciat el vincle entre el nostre entorn i les formes de producció.

Hem imaginat conjuntament noves funcions i aplicacions per a aquelles eines, materials o fins i tot espais, que ja han complert el seu cicle d’ús.

https://cultivadetrito.tumblr.com és una invitació a situar-nos per avaluar el nostre impacte a petita i gran escala.

Aquí teniu l’enllaç, passegeu-hi sense pressa…

https://cultivadetrito.tumblr.com

Amb l’alumnat de 3er d’ESO Ainara Cáceres Millán, Alejandro Jiménez Mir, Gisela Mirabet Raurell, Luisa Fernanda Montalvan Isaula, Raquel Monterde Cutillas, Gabriel Augusto Moreira Moraleda, Nerea Ortega López, Pau Rodríguez Duran, Marc Rodríguez Duran, Aleix Romero Suñer, Ingmarie Rosa, Germán-Román Tamtchouk García, Miquel Vilardell Soler i les docents Teresa García i Ada Vázquez.

La residència de Victor Ruiz Colomer ha estat comissariada per Marc Navarro, dins del cicle Gira tot gira de l’Espai 13 i coordinada per Programació Pública i Educació de la Fundació Joan Miró.

Agraïm la col·laboració de Laia Estruch, Maria Gasa, Joe Highton, Vera Moles i Paula Pérez-Rodríguez.

26 de febrer de 2020

Sessió de contaminació

Hola a tots i totes! 

Avui hem fet la sessió de contaminació a l’institut!

La  sessió de contaminació consisteix  a donar a aconèixer i explicar el projeste que s’està fent a altres persones del centre. Enguany hem canviat el format i enlloc de fer aquesta presentació al claustre de professors ho hem presentat als nostres companys de segon de l’ESO. Igualment també han estat presents la gent de la Fundació Miró i del Consorci. Els alumnes  del projecte En Residència hem preparat dos recorreguts: 

  • Visita a l’aula  En Residència on treballem habitualment i hem ensenyat com fem el paper reciclat. També hem donat la possibilitat  que els nostres companys de segon d’ESO puguim experimentar i provar de fer paper.
  • Visitar la Sala d’actes per veure una amplia exposició de papers fets per nosaltres, els nostres llibres d’artista on es pot veure les activitats, treballs i evolució del projecte.

Aquesta sessió de contaminació ens ha servir per aprendre a exposar davant del públic i per perdre una mica la vergonya. A part, també creiem que ens ha servit per reforçar el grup i veure més clar el que hem fet fins ara.
Una bona experiència!


5 de febrer

Construció de la fàbrica de paper

Avui hem construÍt la fàbrica de paper. Ha estat una feina molt col·laborativa, tots hem posat el nostre granet de sorra i això ha reforçat l’estructura del grup a més de generar un resultat espectacular de la nostra tasca. Genial!!!