Erwin Wurm: Glue your brain, one minute sculptures

En l’art contemporani és freqüent la utilització de l’apropiacionisme. Aquest terme significa prendre alguna obra o copiar la manera de fer d’algun artista i re-interpretar-la.
Això és el que hem fet avui amb les escultures d’Erwin Wurm.

Erwin Wurm, artista austríac nascut al 1954 viu i treballa a Viena. Ha exposat a les millors galeries del món.
La seva obra, a mig camí entre l’escultura i la performance, ens ha semblat molt interessant propera a la línia del nostre treball amb en Marc sobre les escultures efímeres i les sincronies.
Malgrat la seva obra és extensa i potser la recuperem per un altre aspecte del nostre projecte, volem destacar, ara, les anomenades “escultures d’un minut” que documenta i dibuixa i que recullen la seva reflexió escultòrica sobre el cos humà i la seva adequació a l’entorn amb grans dosis d’ironia.


En la seva obra apareixen tant el mateix artista, com altres persones que col•laboren amb ell, en absurdes postures esculturals, en la majoria dels casos amb l’ús d’objectes quotidians. Les seves imatges no són altra cosa que la documentació d’una performance. Amb aquest procedir tracta de revisar constantment el concepte d’escultura en dos aspectes: d’una banda, re ubicant els objectes per humanitzar-los i, d’un altre, objetualitzant el cos humà.
Hem volgut treballar “ a la manera de…” i aquí en teniu el resultat:

















Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *