Referents

En la nostra creació hem trobats molts referents artístics.

Per les sincronies hem investigat sobre la peça de l’any 1987 que els artistes suïssos Peter Fischli i David Weiss van presentar en el film Der Lauf der Dinge, conegut internacionalment com The Way Things Go.

La pel·lícula mostra la reacció en cadena d’una gran multitud d’objectes i substàncies que s’activen i es connecten entre si, com si estiguessin predeterminats per una acció contínua de causa-efecte. La successió, aparentment atzarosa i caòtica, està meticulosament coreografiada.

The Way Things Do ofereix una mirada des de la qual els artistes exploren la idea d’objecte com una realitat autònoma, complexa i inesgotable. Les seves obres mostren i s’apropen a les relacions que es desenvolupen amb objectes de consum pertanyents a universos de ficció, i construeixen un relat en què humans i objectes col·laboren.

Amb motiu de la pel·lícula del duo suís, hem realitzat noves produccions a partir d’aquesta peça. Les podeu veure a l’entrada del bloc: Der Lauf der dinge/ The way things go/ més sincronies

Amb base al treball d’Erwin Wurm hem treballat les escultures d’un minut que podeu veure, també al nostre bloc a l’entrada: Erwin Wurm: Glue your brain, one minute sculptures

Amb en Marc estem seguint dues línies de treball, la primera amb escultures i sincronies, la segona, que ara encetarem, amb el treball d’en Marc amb el fang.
Per aquesta darrera línia d’investigació hem cercat diversos referents. El primer, Ai Wei-Wei, i també el treball amb fang performàtic de Miquel Barceló, i l’obra de l’artista Anna Maria Maiolino. Us ho mostrem en la propera entrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *