PROJECTE MARC I PRESENTACIÓ ALS PROFESSORS

El “Projecte Marc” va sorgir després de visitar varies vegades el Museu Nacional d’Art de Catalunya i comprovar com es feien les cartel·les. Se’ns va acudir fer una petita exposició al nostre institut i vam emmarcar elements  que nosaltres veiem de manera quotidiana i fer que la resta d’alumnes i professors s’hi fixessin en ells. Vam dedicar tota una classe a buscar aquelles petites imperfeccions recorrent tot l’institut. Una vegada vam trobar allò que cridava la nostra atenció ho vam fotografiar. A classe vam acabar de decidir quins eren més interessants.

 

 

 

 

 

 

 

El procés de muntatge va implicar molt esforç, començant per les cartel·les, que van ser inspirades en les del museu. Vam decidir que totes les cartel·les serien creatives no descriptives, vam pensar que als nostres espectadors se sentirien més atrets. Després vam fer ús de cartró ploma i vam imprimir les cartel·les (dos per full). Primer vam enganxar i després les vam retallar.

El procés del marc va ser el següent; vam començar prenent les mesures, després vam imprimir el disseny del marc i el vam retallar ajustant cada marc a les seves mesures i el vam enganxar a cartró ploma, al igual que les cartel·les.

Una vegada ja ho vam tenir tot enllestit, vam sortir de l’aula cadascú amb la seva cartel·la i el seu marc i vam anar a a convertir la nostra petita imperfecció en la nostra obra de art.

 

Aquell dia va ser molt especial, era molt gratificant veure com la gent parlava i comentava sobre això. Quan passaven per davant es quedaven molt sorpresos i es paraven a llegir la cartel·la per veure de que es tractava.

La següent setmana, vam fer una xerrada al professorat de tot el institut per informar-los que fem a la matèria d“En Residència” i explicar-los tot sobre les nostres visites al museu nacional i les tasques que fem a l’aula. Primer vam començar fent 3 grups, els alumnes com a guies, i els professors (12 aproximadament per cada grup) de visitants. Vam pactar un recorregut perquè no ens trobéssim amb altres grups pel camí i provocar un col·lapse. Cada grup havia decidit un lloc on presentar-se i fer una petita introducció.

 

Era una sensació estranya, el simple fet de estar amb una classe explicant una cosa, i les persones que ens escolten siguin tots els teus professors va ser molt especial. Ens vam convertir en guies de la nostra exposició. Quan vam acabar de fer tot el recorregut, mostrant i explicant totes les obres que havíem pactat, tots els grups vam tornar a la sala d’actes, on estàvem inicialment, i vam estar responent alguns dubtes que tenien o explicant alguna anècdota. Desprès va començar la xerrada de la Sandra i la Mariona i alguns alumnes ens vam quedar per continuar aclarint dubtes. El professorat del nostre institut ens va felicitar per la nostra tasca. Va ser una experiència diferent i enriquidora!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *