ELS MUSEUS I L’ART CONTEMPORANI

Dimecres dia 20 d’octubre:

A l’inici de la sessió vam posar en comú tot el que ens havia semblat curiós de la visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya (aspectes interessants dels visitants, vigilants, sales d’exposició…). Després, vam fer una activitat que consistia en intentar dibuixar individualment la façana del museu de memòria per després comparar-los. També vam dibuixar el recorregut que vam fer sense cap tipus d’ajuda, i després vam tornar a dibuixar-lo, però amb un plànol del MNAC.

Al final de la sessió, vam compartir els resultats dels dibuixos, ja que hi havia persones que els costava més recordar el recorregut amb la plantilla del plànol, i d’altres que els hi semblava més fàcil. En conclusió, tot i que semblava una activitat senzilla ens va semblar bastant difícil haver de recordar l’itinerari que vam fer.

Dimecres dia 25 d’octubre:

En aquesta sessió vam estar investigant sobre alguns artistes contemporanis que han treballat dins dels museus i han investigat aspectes relacionats amb els visitants, els materials de construcció, els recorreguts proposats…

Thomas Struth:

Photographs 1978-2010

El seu projecte consisteix en fotografiar els visitants que anaven al museu a veure l’escultura Miquel Àngel.

Stefan Draschan:

People sleeping in museums i People matching artworks

El seu projecte consisteix en fotografiar visitants que dormien o descansaven als museus, i també als visitants que observaven les obres i alhora les seves robes o pentinats permetien establir un diàleg visual entre el visitant i l’obra d’art.

Jean Luc Godard i Bernardo Bertolucci

Bande à part

De Godard vam veure un fragment específic de la pel·lícula Bande à part, durant el qual es veu als protagonistes visitant el museu del Louvre corrent per batre el rècord de la visita més ràpida. Bertolucci inspirat en Godard també mostra uns joves corrent pel Louvre a la seva pel·lícula Els somiadors. Hem pensat que amb aquest fragment la Mariona ens volia ensenyar una manera diferent i trencadora de visitar un museu.

  • Antony Gormley

Field for the British Isles

Les imatges que vam veure d’aquest artista mostren sales plenes de petites escultures que impedeixen als visitants fer el recorregut que permet fer qualsevol museu. A més, per la realització d’aquestes escultures de fang l’artista implica a moltes persones en la creació del seu projecte.

     

  • Lara Almarcegui

L’artista converteix en protagonista de la seva obra els materials utilitzats per construir l’espai on estan exposats.

També durant aquesta sessió la Mariona ens va animar a consultar Google Art Project del Museu Nacional de Catalunya i descobrir imatges curioses que mostressin aspectes que cridessin la nostra atenció, aquí us deixem un recull d’imatges que vam seleccionar:

Caps, Aleix Planella

Pillado, Giulia Nevini i Amina Tahiri

Ombres d’objectes, Milena Titova i Carolina Ortega

 

Natalia Liendo, Karla Monera, Pau Vega i Joana Castillo

 

 

CONEIXEM LA MARIONA MONCUNILL I VISITEM EL MUSEU NACIONAL

Dimecres dia 4 d’octubre vam conèixer per primera vegada l’artista Mariona Moncunill. Ens vam col·locar en rotllana ja que d’aquesta manera ens podíem veure tots i era més còmode per tothom, i va ser quan vam aprofitar per fer- li unes preguntes que ja havíem elaborat anteriorment. Gràcies a això vam tenir l’oportunitat de conèixer els seus gustos i com havia arribat a on es troba en aquest moment.

També vam aprofitar per conèixer-nos millor entre tots, compartint els nostres gustos, habilitats… fent així una pluja d’idees que més endavant ens serà d’ajuda pel nostre projecte.

Dimecres dia 11 d’octubre, a les 11:00h,  vam sortir de l’Institut Juan Manuel Zafra per anar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Una vegada al museu vam deixar les nostres coses  i ens vam dirigir a una sala on ens van rebre alguns dels treballadors del museu inclòs el director, Josep Serra. Ens van donar la benvinguda amb una xerrada en la qual ens van explicar alguns aspectes interessants del museu relacionats amb la seva ubicació i també amb algunes de les seves obres. Més endavant vam fer una sèrie de preguntes; l’accés al museu, el trasllat i el manteniment  de les obres, van ser alguns dels temes que es generen més curiositat. Un cop acabada la xerrada ens van donar les identificacions  que ens converteixen en visitants VIP.

 

Vam tenir un temps per poder visitar lliurement del museu individualment, durant aquesta primera visita la Mariona ens va proposar que estiguéssim pendents del nostre entorn, apuntant les coses que més ens cridaven l’atenció  i  que no només fessin referència a les obres exposades, més aviat que estiguessin relacionades amb  les sales, decoracions, visitants, sensacions… Una de les altres tasques que ens vam proposar va ser fer 3 fotos amb les coses que més ens haguessin interessat.
Un cop acabat el temps ens vam reunir al punt de quedada i tots junts ens vam dirigir cap a la terrassa des d’on es poden observar unes vistes precioses de Barcelona. Finalment, un cop acabada l’activitat vam marxar tots cap a casa.

COMENCEM!

Hola!

Som el grup de 4t d’ESO de l’institut Juan Manuel Zafra, situat al districte de Sant Martí. Som 19 alumnes que participarem a En Residència amb l’artista Mariona Moncunill.

Tot i que no sabíem amb qui treballaríem teníem ganes de participar en aquest projecte. Quan la professora ens va dir qui era l’artista vam començar a sentir molta curiositat i vam investigar el seu treball. Després de consultar la seva pàgina web vam formular unes preguntes que tenim ganes de fer-li perquè el seu art ens ha generat interès, curiositat i dubtes.

A més a més, uns companys del curs passat que també van participar a En Residència, ens van explicar la seva experiència i ens van donar consells per saber portar el projecte endavant i per passar-ho bé durant aquest curs.

El dimecres passat ens vam fer una foto de grup al pati del nostre institut.

Aquí la teniu!