NIT AL MUSEU NACIONAL DE CATALUNYA

 

DE SIS A SIS

De Sis a Sis és el títol del nostre projecte. vam passar  tota una nit al museu i vam dedicar molt esforç per aconseguir fer tot el que ens havíem proposat, i estem contents amb el resultat.

Ara us expliquem el procés;

Durant varies classes vam dedicar a decidir cap a on volíem enfocar el projecte; vam fer una recuperació de tot el que recordàvem haver treballat i també pluja d’idees sobre temes en els que ens volíem enfocar. En una de les sessions vam recordar que vam veure una tenda de campanya al mig de la sala oval, que formava part de l’exposició a la Sala Educart de l’artista Pep Vidal. Això ens va inspirar la idea de dormir al museu, tot i que en un principi pensàvem que no seria possible però vam mantenir la il·lusió

També ens vam plantejar alternatives per si finalment no hagués estat possible fer-ho, però sense perdre de vista mai el nostre objectiu. Primer va sorgir com una broma o una tonteria però mica en mica va agafar forma i la Mariona va creure en nosaltres.

Karla Monera 

Una vez supimos seguro que podríamos pasar la noche llegamos por consenso que el objetivo era ser los ojos de la gente en la parte del museo que no pueden ver, por eso elegimos el factor de la noche. Todo se concretó con tres intervenciones que queríamos realizar.

Una de ella es Sala OVAL; Una performance (obra de teatro sin sonido más abstracta y de alguna manera más viva) que realizamos la encontrareis reflejada en las pantallas y las fotos.

Con esta acción queríamos destacar la importancia de las personas que hay detrás del museo, haciendo que éste funcione.

De todo el trabajo que realizan y que muchas veces no le damos mucha importancia.

Esta performance  no la podreis ver completa, ya que los unicos expectadores que queriamos tener y a los que dar el protagonismo eran las personas tanto de seguridad como de limpieza y restauración, pero podreis ver un fragmento en el siguiente proyecto que vamos a explicar, también hoy fotos Colgadas en la sala de todo el proceso.

Natalia Liendo

També hi vam realitzar una acció a les sales més visitades del museu en horari diürn, per exemple, la sala en la que es troba el Pantocràtor. El nostre acte consistia en gravar el sons/sorolls d’aquestes durant 10 – 15 minuts, en diferents hores. Amb unes gravadores d’alta qualitat, que permetien sentir el mínim soroll realitzat. Per part nostre, vam romandre en parelles i quasi en silenci absolut, a l’hora de realitzar la gravació.

Amb tot això, d’alguna forma us volem transmetre el que sentiem nosaltres aquella nit o, el que se sent per les nits en aquest museu. Paral·lelement, que escolteu el dia i la nit, i hi feu una comparació. En aquesta sala hi podeu trobar una tablet i cascos amb els quals podeu escollir una gravació d’una sala i escoltar-la.

Milena Titova

 

 

Una de les intervencions va ser la de seguretat que consistia en fer un seguiment de les seves rondes nocturnes.

El grup es dividia en dos parelles; mentre una parella estava a la sala de control amb un vigilant, l’ altre grup estava fent una ronda amb tres vigilants, passant per les galeries, reserves, soterrani…

Vam documentar tot amb dos camaras GO-PRO, podeu veure els nostres documents als monitors que hem instal·lat a la nostra exposició a la sala Educart.

Els guardes de seguretat ens van explicar anècdotes del seu treball i també vam parlar de qüestions personals, per exemple sobre com afecta el seu horari nocturn a la seva vida familiar.

Ens ho vam passar molt bé!

Clara García

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *