Barcelona, un objecte

¿Barcelona és un objecte? Quin? Avui hem reflexionat sobre la identificació entre objecte i realitat i aquest és el resultat:

1 BCN és el metro. Quan passejo per (damunt de) Barcelona sovint m’imagino l’àmplia xarxa de línies de colors del mapa del metro. M’agraden els túnels que s’estenen per sota la superfície grisa dels carrers com un cau amb milers d’extensions. I m’agraden els cucs blancs i metàl·lics que es desplacen a gran velocitat. I m’agrada, també, el rebombori, el xivarri, el xup xup, la remor de totes les formigues que van de camí a algun punt anodí de l’exterior. I la música d’un grill cantant en un passadís. Fins i tot el cant estrident dels escaladors mecànics, un crit planyívol en demanda d’oli. Tot això, m’agrada. M’agrada perquè olora a Barcelona

2.BCN = dragon/lagartija del parc güell

3. Identifico Barcelona amb la Sagrada Familia, perquè és un edifici pel qual els turistes venen a la nostra ciutat. Font de Montjuïc, l’espectacle amb colors que es fa cap a l’estiu. Arquitectura amb tècnica de mosaic, el trencadís (Parc Güell).El terra (panot).

4. BCN és un llibre. Al parc, als busos, al metro, a la consulta del dentista, a les aules… arreu hi ha un llibre, una escena, un conte, una autora, una editorial, una llibreria o algú que hi recita. Barcelona és un llibre.

5. Cuando ves Barcelona desde una perspectiva alta, puedes observar que los edificios en las calles forman cuadrados. Creo que para mí es lo que más representa Barcelona.

6. BCN és un micròfon. Perquè la gent és tafanera i ho vol saber tot. Barcelona és un poble.

7. BCN és l’Arc de triomf

També ens hem preguntat si la història es pot explicar a través dels objectes

Els objectes ens representen, o més aviat nosaltres acostumem a definir-nos amb ells. És una de les característiques de la nostra espècie, allà on anem deixem vestigis del nostre pas, deleitosos per a que algú futur ens descobreixi. D’alguna manera, no som nosaltres qui hem desenterrat els secrets del nostre passat, són els nostres ancestres els qui ens han trobat gràcies als seus objectes.

Gràcies als objectes hem descobert altres civilitzacions i costums dels nostres avantpassats, sense ells no tindríem la suficient informació per explicar la història de la humanitat.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *