Itinerari ‘Escultures de companyia’

Finalment, passat l’estiu ens retrobem i presentem les nostres peces en un itinerari guiat!

Trobada prèvia per preparar l’itinerari! Construim unes peces més!

Gran cloenda de la residència amb l’Alejandro Palacín!

ESCULTURES DE COMPANYIA

Les darreres sessions hem treballat a distància en la concepció de les ‘Escultures de companyia’.

Hem descobert unes escultures prop de l’institut i n’hem tingut cura, les hem acompanyat i també ens han acompanyat. Hem pensat de fer-los unes escultures que les puguin acompanyar.

Les escultures estan situades en un itinerari prop de l’institut:

Els mistos: foc, fum i aigua:

En relació a l’escultura de Claes Oldenburg, hem concebut una peça que representi el foc, el fum i l’aigua, imaginant que els grans llumins han estat encesos o just s’han acabat d’apagar:

Brossa, les lletres que imaginem

Hem descobert que Brossa estava molt interessat en la màgia i hem volgut fer unes escultures que s’aguantessin “com per art de màgia”… N’hem fet esbossos, però hem optat per canviar d’idea…

Sabem que les lletres en Joan Brossa, són importants i aquesta escultura està construida a partir de la lletra ‘A’ i de signes tipogràfics… així que construïm noves lletres que completen el text inconegut. Són alhora anamorfismes, que només ens mostren les lletres des d’un punt molt concret:

Dime dime querido

Descobrim l’escultura de la Susana Solano amb aquest títol tan misteriós, i l’escultura també ho és… tothom s’hi vol enfilar, així que decidim fer una escultura de “pedra de ferro” que ens permeti enfilar-nos-hi. De fet, al llarg dels anys, aquesta escultura ha estat acompanyada de diversos esglaons que permetien enfilar-s’hi.

Les ciutats imaginàries als Jardinets de Carles Soler

Hem imaginat ciutats somniades, escultures que ens remeten a móns imaginaris… i hem descobert que molts de nosaltres també fem ciutats irreals amb l’ordinador…

Partint d’uns referents escultòrics, dissenyem les peces que seran alhora peanes per mostrar els fragments de la ciutat que va imaginar Carles Soler.

Tenim moltíssimes ganes d’instal·lar les nostres peces al costat d’aquestes grans escultures… després de l’estiu, farem un itinerari guiat per recórrer i mostrar les ‘Escultures de companyia’.

Escultures de companyia

Alejandro Palacín EN RESiDÈNCiA a l’Institut Vall d’Hebron

Amb els i les alumnes Daniil Alimov, Lilian Giannella Córdova,  Diego Dalmases, Noa Fernández, Alejandro Ginés, Sergio Gómez, Nikol Hayday, Mohammad Suqlain Khan, Pau Mayo, Marlyn Carolina Rodríguez, Erika Rosa, Daysi Norelys Tabora i Yi Jie Wu i la professora Laura Murillo.

CONCRETEM LES “Escultures de companyia”

Durant aquesta darrera sessió del confinament l’alumnat liderat per l’Alejandro Palacín, presenten idees i conjuntament van concretant com serà la proposta que es presentarà en el projecte final, basat en les escultures de l’entorn que hem descobert durant els dos primers trimestres.

Ens anem connectant!

Imatges que han servit com a fonaments creatius de la proposta de l’Alejandro Palacín:

Ens acomiadem!

CONFINAMENT !!!!

Vídeoconferència dirigida per l’Àlex Palacín

…ens anem afegint…

L’Àlex va donant unes línies de treball per abordar el projecte des del confinament

Un cop s’han connectat els alumnes lÀlex, proposa idear una escultura pels Jardinets d’en Carles Soler i per ajudar-los amb les idees els diu que mirin la pel·lícula Planeta salvaje i mirin els quadres de El Bosco, el proper dia comentarem les opinions, sensacions i idees.

VISITA-TALLER AL MACBA

Charlotte Posenenske i nosaltres.

Giannella  Córdova: “El dia vint-i-sis  de febrer la classe de 2nB va anar al MACBA….les activitats ens van agradar molt però, en canvi la visita no massa perquè no cridava tant l’atenció.

Noa Fernández: “Em va semblar molt avorrit la zona de les escultures, però les activitats em van agradar molt. “

Sergio Gómez: ” Em va agradar bastant l’activitat però, quan vaig anar a veure les escultures em vaig avorrir molt perquè no les entenia.

Suqlain Khan Yasmin: ” Vam aprendre moltes coses sobre Charlotte Posenenske i vam descobrir la zona del MACBA. És un lloc sorprenent tant artísticament com urbanísticament, pels seus skaters, el seu art i els seus grafitis.

Marlyn Rodríguez: “Em va agradar bastant i ha sigut entretingut, i vaig aprendre-hi coses noves.”

Norelys Tabora: “Aquesta excursió va ser molt interessant i entretinguda. També puc dir que estic molt contenta de la guia i els meus companys. Ha sigut molt divertit anar-hi.

Yi Jie Wu: ” La meva opinió és que les activitats em van semblar una mica avorrides però, als meus companys els van agradar molt.”

Erika Rosa: “Al MACBA, nosaltres vam fer unes activitats molt divertides i entretingudes. També vam veure moltes coses interessants del MACBA, on recomanaria a tothom que vulgui passar-ho molt bé. Em va agradar que vam fer torres amb caixes”

… I SEGUIM PASSEJANT PEL BARRI

ara trobem “Els Mistos” de Claes Oldenburg

El Pavelló de la 2a República
El Pavelló de la 2a República

… continuem caminant i de sobte, apareix una escultura de la Susana Solano….

DECIDIM FER UNA INTERVENCIÓ

El primer pas que farem serà veure què hi ha, parlar amb els veïns, que es mostren força interessats i entusiasmats.

A continuació el que haurem de fer és netejar d’herbes invasores per veure i poder recuperar les estructures existents.

Un cop netejat decidim fer la restauració d’algunes peces i posar-les on pensem que poden encaixar.

CONEIXEM L’ENTORN

Donat que el centre està ubicat en un barri de Barcelona en el que s’han fet moltes intervencions escultòriques, l’Alejandro Palacín decideix introduir a l’alumnat en el seu entorn que pràcticament desconeixen.

Així que el primer que descobreixen són Els Jardinets de Carles Soler a Mundet (Barri Horta-Guinardó) , construccions ara bastant deteriorades per la manca de manteniment i devorades per la natura. Ens endinsem en aquest treball i l’alumnat es mostra entusiasta per netejar-lo de brossa i intentar fer una petita intervenció de restauració o reconstrucció d’alguns elements trencats.