Time-line del projecte

Hem fet un time-line o línia del temps del projecte per anar fent memòria de totes les coes que hem estat treballant amb en Martí Madaula.

Hi hem posat imatges i textos. També les postals dels artistes contemporanis que hem estat treballant. Ens ha fascinat descobrir obres d’art tan diferents:

Maman, 1999 de Louise Bourgeois (Paris, 1911 – Nova York, 2010)

Bihar, 2021 de Rubén Orozco (Xalapa, 1962)

The Weather Project, 2003 d’Olafur Eliasson (Copenhague, 1967)

Turno de noche, 2015 de Fermín Jiménez Landa (Pamplona, 1979)

CosmoCaixa i planetari

Vam anar al Cosmocaixa, on primer, vam explorar una mica per el nostre compte i després vam entrar al planetari.

Vam haver d’apuntar com a mínim 3 coses que apareguessin, ens intereses o ens hagués sorprès mentre exploravem els diferents apartats que hi ha al Cosmocaixa.

Després vam entrar al planetari on vam veure una peli en 3d relacionada amb el projecte de l’espai en què estem treballant.

Quan vam sortir, vam anar a dinar i vam fer una posada en comú del que ens havia semblat, el que havíem après, o el que ens havia sorprès dins del Cosmocaixa. 

Abril, Oriol, Gael, Aitana

Els girasols

Vam anar al pati a veure on plantar les llavors quehavíem agafat a l’obra del Martí Madaula “Plantar un jardí volador”.

El nostre grup (Ari, Arlet, Jordina i Amanda) vam fer un  mapa de l’Institut per triar on plantar les plantes. Un cop triat on posariem las plantes, vam triar un test de la mida que voliem, després el vam emplenar amb terra, vam fer un forat a la terra i ficat les llavors, i les vam tapar, un cop tapades vam posar uns trossos de escorça perquè així no es morien pel fred de l’hivern, un cop aplicada l’escorça amb aguda dels companys, vam regar la planta i anem la vam deixar al seu lloc.

A la classe vam estar debatent on volíem plantar els girasols, hi havia 3 opcions:

Plantar girasols a l’institut i a fora de l’Institut, només a l’institut.

Vam tenir problema amb el sol… se’ns van assecar les plantes amb el sol.

Arlet

Receptes

Hem fet un receptari amb algunes receptes que ens recorden a casa. Cadascun ha fet una recepta especial per a ell/a i els que hem acabat abans hem fet la portada, contraportada i els separadors. L’objectiu de tot això venia d’una pregunta que ens van fer la Lara i el Martí:

“Si marxessiu a l’espai, quin menjar us emportarieu que us fa sentir a casa?”

A partir d’aquesta pregunta vam començar a desenvolupar el projecte.

“el receptari espacial”

Amanda, Jordina i Ariadna

Naus espacials

Vam dissenyar unes naus espacials a la nostra manera, amb: lavabo, habitacions, un hivernacle i més. Hi havia algunes naus més originals que altres, perquè estem treballant l’art contemporani a partir de l’espai.

Aleix, Lucas, Laia

El nostre objecte

En Martí Madaula és un artista d’art contemporani. Aquell dia estava a la entrega d’un premi a Bilbao i ens va fer una carta-video dient-nos que portéssim un objecte petit i que ens representés. Per exemple si t’agraden els animals portar un objecte relacionat amb els animals.

Tothom va portar objectes per exemple el Marc va portar una  figura petit d’un gos, el Mateo va portar un cor del barça, L’Aleix va portar un macarro perquè li agraden molt, el Luis va portar un cromo de Iniesta perquè li agrada el futbol, i molta molt més gent va portar objectes que li representen.

Després, vam explicar davant de tota la classe que ens feia sentir i perquè ens representa.

MATEO NEUROHR, MARC BENEDÍ