VAMOS A CONTAR UN CUENTO y… no es el de María Sarmiento…

Aquesta setmana hem estat treballant les bases narratives d’una historia i això volia dir parlar dels contes i dels seus components…

Per començar vam preguntar quins contes coneixien i van sortir…

Les nocions Heroi, antiheroi, conflicte, el bé i el mal, les virtuts i els defectes… totes les cartes estaven sobre la taula… les idees brotaven, fins que va aparèixer la factoria Disney (Com No?)…

Finalment vam poder establir els elements bàsics d’un text narratiu i / o dramàtic, per tal que els residents, sabessin amb quins elements anàvem a treballar d’ara endavant…

A la sessió de treball va assistir una alumna convidada per tal de analitzar la nostra feina. Aquesta activitat la fem sovint en aquest projecte.

Estudiants de 1er de Batxillerat de la modalitat d’Arts Escèniques, segueixen una sessió de treball i redacten les seves impressions sobre el que han vist, en aquest cas va ser la Patricia…

La clase que pude presenciar consistió de dos partes, una parte práctica y otra parte hablada, donde se hicieron diversos debates. 

Los participantes empezaron definiendo qué es el teatro, para luego crear su propia historia, donde se basaron principalmente en leyendas o cuentos que ellos mismos conocían para tener una cierta similitud con los mismos.

También se comentó por encima la obra de teatro de Oriol, que es la historia que en su momento se estaba viendo en clase.

Se comenzó hablando de los 3 Cerditos, la Caperucita Roja, Blancanieves, la Bella y la Bestia y se acabó por hablar de la factoría Disney con Tiana.

Los debates entraron en juego cuando se empezó a analizar las historias para identificar quienes eran los “villanos, las víctimas, los buenos, los malos…” Posteriormente se habló sobre mitos de brujas que estuvieran relacionados con los cuentos anteriores, donde siempre el “villano” era una bruja. 

Patricia Avellaneda Ortiz

1º de Bachillerato, Artes Escénicas.

Dons, això és tot.

Jordi Sánchez. Professor.

INS. BARRI BESÒS. Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *