MURS. Empremtes del barri

Durant les últimes sessions d’En Residència hem estat treballant en un espai concret del barri del Clot. Es tracta de la paret restant d’una casa enderrocada al carrer Degà Bahí amb Trinxant.  Hem fet us de materials poc comuns, com el midó d’arròs o la cola de conill. 

El procés s’inicia amb l’extracció de la capa de pintura més recent, deixant al descobert varies capes de colors i una gran immensitat de marques. Més tard, posem una capa de Fairy a la paret per tal que el resultat final es pugui extreure. Per columnes, enganxem tires de tela de cotó impregnades amb midó d’arròs. Així, quan el midó s’asseca i les columnes s’extreuen, aquestes queden amb les formes del mur. La tècnica realitzada ens permet plasmar les filigranes, els colors o les textures de la paret.

Aquestes obres expliquen la història del mur; s’observen les diferents capes de pintura, evocant les diferents persones que van viure en aquesta casa. Estem buscant una empremta i, d’alguna manera, ens enduem una part de la vida que hi ha hagut.

Amb la Patrícia estem explorant la idea dels espais simultàneament existents i inexistents. Llocs que han estat plens de vida, però que, un cop abandonats, han deixat de cridar l’atenció. Nosaltres els donem importància, els fem visibles i intentem imaginar-nos la seva història.

Neo i Abril

Extraiem empremtes d’un edifici enderrocat que un dia va ser habitat, enduent-nos així l’empremta d’un passat que actualment ja no existeix. Per a fer-ho ens hem informat de com era antigament aquella zona, vam investigar sobre el carrer Degà bahí ( en el que es troba la paret) i el parc on està situat, que actualment és un parc però antigament era un solar problemàtic, després un parquing, més tard, una guarderia amb parking i degut a les queixes dels veïns van acabar construint un parc. 

Laia Olaizola

Si algun dia enderroquen aquest mur pel motiu que sigui, nosaltres podrem dir que tenim part d’aquesta paret. Gràcies al nostre treball hem pogut obtenir emprentes de la vida dels habitants d’aquestes cases del nostre barri.

Pilar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.