Deriva, Creació col·lectiva i Emergència climàtica

Entre el dins i el fora de l’institut, amb la pràctica de la deriva hem estat capaços d’entendre algunes de les relacions de la ciutat, del barri on vivim en la seva complexitat social i ambiental. Com comenta la Majo (docent) “…una caminada sense objectiu determinat, per descobrir llocs i valorar-los segons les emocions que ens desperten… hem anat caminant per zones del barri de Poble-Sec i Raval per fixar-nos en els espais comuns des d’una mirada diferent. Trencant la rutina dels recorreguts habituals, descobrim llocs que puguin inspirar-nos, que despertin les ganes de canvi i lluita…”. https://agora.xtec.cat/iesconselldecent/general/projecte-en-residencia/

Desprès d’aquesta exploració, per grups hem decidit uns espais dels Jardins de les Tres Xemeneies, que estem intervenint i transformant mitjançant diverses pràctiques artístiques com la fotografia, la instal·lació, la il·lustració i el disseny, amb la intenció de resignificarar-los des de les mirades de joves que habitem aquests llocs i que no responen a les nostres necessitats.

En el context actual d’emergència climàtica en el qual s’emmarquen les nostres accions, volem convidar a la reflexió ciutadana entorn a l’espai i el moment que estem vivint, apostant per un art i un barri que escolti la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *