La presentació al Mas Guinardó

Hola, bona tarda, 

Som alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Brossa i al llarg del curs hem participat en el projecte En Residència.  En aquest projecte hem treballat  setmanalment amb l’artista Curro Claret.

Avui us presentarem el resultat de el projecte de En Residencia, que hem creat amb el Curro, i amb l’acompanyament de la nostra professora Adriana Zampa i de l’Agnès Sebastià de la coordinació del programa.

En el projecte de En Residència es tracta de fer una creació amb un artista i a mesura que avança el curs anem decidint què farem amb el projecte. Nosaltres vam decidir fer un projecte que consisteix en donar més visibilització aquelles persones que són menys visibles, i això ens va portar a fer uns jocs sobre perjudicis que són els que heu vingut a descobrir avui.

Primer de tot vam estat preguntar-nos sobre quins col·lectius són els més invisibles que tenim a prop (al barri, a la ciutat) i vam estar parlant sobre: persones sense sostre, gent migrant sense papers, dones maltratadas, persones a disminució, persones grans, etc. També vam veure que, malgrat que sabem que existeixen i els veiem, no tenim l’oportunitat d’intercanviar, parlar o compartir res amb aquestes persones. D’aquí va sortir la idea de jugar: potser el joc podria donar peu a la trobada? I també a parlar d’alguns temes que habitualment no parlem?

Al llarg del projecte ens hem trobat amb diferents persones:

El Txapu, del Casal Mas Guinardó que ens va obrir les portes d’aquest espai, amb les persones del Taller ocupacional, que vam conèixer i ens vam emocionar, amb els joves de ‘Llar d’oportunitats’ amb qui vam descobrir com era d’important l’intercanvi de vivències i també amb les persones de Nou horitzó, persones grans molt actives i amb moltes ganes de jugar!

Ens hem adonat que és important compartir moments amb qualsevol persona no importa de d’on ets o com ets. El que importa és compartir, passar-lo bé i això, al final, ens fa entendre’ns més. També és per conscienciar-nos que al cap i a la fi totes som persones.

Hem desenvolupat 4 jocs amb el propòsit de de tenir consciència sobre algún tema en especial i canviar els pensaments que tenim totes les dies: 

Oca amb bastó: sobre les dificultats i entrebancs de les persones grans al barri
Monopoly versió Guinardó: sobre les dificultats de trobar habitatge i que siguin accessibles econòmicament
Memory dels prejudicis: per fer memòria de prejudicis que encara son presents
Joc de la inclusió: a la manera del ‘Virus’, per fer presents algunes desigualtats

Hem estat treballant molt amb aquests jocs. Hem fet un dispositiu mòbil per guardar-los i també que tingui taules i cadires per poder portar els jocs allà on calgui. Avui, presentem el resultat de tot aquest procés.

Primer de tot, donem les gràcies al Curro per ajudar-nos i per indicarnos cada cosa per facilitar més el treball. També a les tres entitats amb les que ens hem trobat al llarg del curs i al Casal Mas Guinardó per l’acollida.
A l’Agnès per donar suport, i documentar tot el projecte. I a l’ Adriana Zampa per ajudar a continuar amb el projecte a cada sessió, i per fer que aquest projecte es portés a terme.

Gràcies a vosaltres per haver vingut i esperem que gaudiu d’aquesta tarda compartint una estona jugant amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *