Sessió 19

Vam fer uns exercicis de compartir pes amb l’ús d’un bastó, i després vam estar fent exercicis a terra. Vam seguir treballant en diferents plans terra, pla mig i en peus aquest treball l’hem estat fent durant el principi de curs 

UN LLOC PER CREAR

A la sessió del 20 d’abril, vam sortir tot el grup pel recinte de la Fabra i Coats amb l’objectiu de cercar diferents llocs, concretament buscàvem espais que per la seva infraestructura o ubicació afavorissin el valor artístic de la performance que estem preparant per final de curs. Mentre anàvem caminant intentàvem imaginar quines actuacions podríem fer a cada lloc i entre tots comentàvem quines ubicacions ens semblaven bones per fer el producte. 

Fluïm a la sessió 18

El dia 16 de Març vam anar a la Poderosa, un cop allà el primer que vam fer va ser comentar la representació de la Mercedes Pedroche. Després vam començar estirat a terra fent un moviment repetidament ens vam començar a aixecar fluidament seguint les instruccions del Jorge. A continuació amb fluir ordenadament seguint la música, per últim el que vam fer va ser inventar-nos una dansa pel poema que havíem estudiat prèviament.

 

Ocells sense llibertat | Juuls02 | Flickr

Sessió 17

El dia 2 de març vam anar a la fàbrica de creació, a la Fabra i Coats. Vam fer moviments a tres alçades, primer estirats a terra, després de genolls i per últim de peu. Després vam treballar els desequilibris, caient-nos cap endavant, cap als costats i cap enrere, i a poc a poc vam anar afegint el moviment de braços i les mirades amb els companys i companyes. Finalment vam treballar diferents formes i maneres de desplaçar-nos per terra.

Mercedes Pedroche

El divendres 12 vam anar tot el grup a la fàbrica de creació per veure part de l’actuació de l’artista Mercedes Pedroche. A l’obra l’artista lluita contra la sensació de viure en un bucle on ha de gestionar emocionalment una crisis existencial escenificada i plena de poesia.

Sessió 14, preparem els cartells.

El Dimarts dia 16 de febrer vam fer uns cartells, on havíem de posar una paraula o frase curta que ens animés, una por que tinguéssim i alguna cosa que volguéssim canviar. El Jorge ens va donar idees que podíem posar als cartons. També ens va deixar uns retoladors especials per escriure més bonic. Aquests cartons els faríem servir després a la sessió de contaminació.

SESSIÓ DE CONTAMINACIÓ

Dimecres 17 de febrer vam venir a la tarda a l’institut per a fer una sessió de contaminació als professors. Abans que ells arribessin ens vam preparar l’espectacle, que era una mena de joc. Primer els hi demanàvem als professors, amb cartells, que deixessin els mòbils a una bossa. Després hi havia cinc cartells, en els que posava: Pizarnik, pors, ànims, canvis, carrying. Estaven formant un cercle al centre, hi havia una persona dintre d’aquest, que aixecava un dels cartells i nosaltres havíem de fer el que deia al cartell, per exemple si sortia por havíem d’anar a buscar el nostre cartell en el qual posava la nostra por. I així amb tots els cartells. Quan va acabar l’espectacle els professors ens vam fer preguntes sobre el projecte En Residència.

COREOGRAFIEM UN POEMA

El dimarts dia 26 de gener a l’optativa d’En Residència vam passar-ho molt bé. Els dies anteriors vam estar aprenent un poema que el Jorge ens va ensenyar. Al principi de la classe ens vam posar en parelles i vam improvisar un petit ball mentre recitaven el poema. 

Després ens vam organitzar en dos grups i vam muntar un coreografia entre tots. Ens va costar posar-nos d’acord entre nosaltres i vam necessitar una mica d’ajuda del Jorge. Vam veure que com la vam muntar per separat les dues coreografies eren bastant diferents. Al final de la classe vam ensenyar les coreografies entre els dos grups. I ens van gravar fent les nostres coreografies totes juntes. 

Per últim el Jorge ens va posar música i vam estar caminant pel gimnàs en diferents velocitats i de diferents maneres. 

Sortida al museu MACBA

Els nois i noies de l’optativa en Residencia Dilluns 18 de Gener van anar al museu MACBA.
Allà van veure diferents exposicions, la principal que van anar a veure va ser Tony Cokes. S’ho van passar molt bé, per animar la visita van fer un concurs de fotografia a les obres que els hi cridaven més l’atenció. El Jorge els hi va explicar moltes coses a mesura que anava avançant la visita. L’exposició que més va impactar als alumnes va ser la de Fina Miralles.

Sessió 11

El 15 de Desembre del 2020 el primer que vam fer va ser comentar els nostres dibuixos un per un, analitzant els motius psicoemocionals que podien haver condicionat el nostre paisatge, i vam veure que la majoria dels nostres paradisos eren més natura que ciutat.  Hem deduït que quasi tothom ha fet un paisatge no relacionat amb la ciutat.