PRESENTACIÓ AL MERCAT DE LES FLORS

El dia dimecres dotze d’abril vam exposar el treball que hem realitzat durant aquest curs 2020-2021. Aquest any vam començar un projecte amb la Silvia, l’artista que ha estat durant aquests 3 trimestres guiant-nos a través d’aquest procés que ha acabat anomenant-se “El forat negre” .

Fa dues setmanes vam anar al Mercat de les Flors a presentar, finalment, el que havíem. El dia de l’actuació vam sortir molt aviat de l’institut, ja que havíem d’assajar. Al arribar la Sílvia i la Sonia ens van conduir fins a una habitació on ens vam trobar una taula amb menjar. 

Després de l’assaig final vam descansar una estona, poc després vam començar l’actuació. Els nervis no van resultar ser un problema, ja que estàvem bastant tranquil·les i relaxada. Vam fer dos passes, tots dos van sortir prou bé. Considero que el segon va ser millor, ens vam sentir més còmodes (alguns més que altres) i vam fer l’actuació nostra.

SESSIÓ MERCAT DE LES FLORS

Aquí podeu veure unes de les fotos de la sessió que vam fer al Mercat de les Flors. Es tracta de la sala Pina Bausch on farem la presentació del nostre treball el proper dia 11 de maig.

ESPECTACLE AL MERCAT DE LES FLORS

El dia 28 de gener vam fer una sortida al Mercat de les Flors. Hi vam anar a veure un fragment d’un espectacle que anaven a estrenar aquell mateix cap de setmana. Quan vam arribar allà ens van ensenyar la sala on, en un futur, representarem els coneixements i moviments que hem anat adquirint durant aquest projecte anomenat ‘En Residència’. Un projecte interessant, ja que podem aprendre altres formes d’expressar-nos que no siguin verbalment.

Un cop vam acabar vam baixar a la sala principal, que és molt gran, allà va començar el fragment d’un espectacle que portava per títol “Rèquien nocturn” i estava dirigit pel prestigiós coreògraf Pere Faura. Nosaltres en vam veure només un fragment curt, ja que l’original durava més de dues hores. L’espectacle va començar amb una dona jove cantant òpera, i cada com s’afegien més artistes que van acabar caminant mentre cantaven, i després mentes sonava aquella cançó van representar les audició que hi van fer amb un vídeo d’aquestes de fons. En aquesta part feien diferents accions, es presentaven, caminaven de determinades maneres, etc. I després de tot això ens van ensenyar l’última part de l’obra, on s’escoltava la cançó d’òpera que estaven cantant però portada a un estil de ‘rock’ mentre els artistes feien moviments amb unes cadires i l’ambient semblava diferent només en canviar el color més blanc de les llums a un color més groguenc o ataronjat.

En general l’opinió dels que vam veure l’obra va ser que era una mica estranya, però segurament va ser perquè no la vam veure completa. També ens van cridar l’atenció la diferència d’edats dels participants, ja que hi havia nois i noies joves i altres més grans. El que va agradar bastant en general va ser la part del final, però també hi va haver gent a la qual li va agradar com cantaven o les presentacions que van fer. Ens va semblar una obra interessant, encara que pot ser que no hàgim pogut entendre-la del tot bé.

SESSIÓ AL GRANER

Dimarts de la setmana passada vam anar al Graner un espai on hi ha artistes que hi viuen i duen a terme els seus projectes. Quan hi vam arribar ens van explicar què feien aquí els artistes que venien o que vivien perquè n’hi havia alguns que s’hi quedaven a viure durant tota la temporada. En acabar aquesta explicació inicial vam anar a una sala que es deia la sala gran i després vam anar a una altra on hi havia un artista que estava treballant en un projecte que tractava del zoo. Aquell artista estava treballant en aquell projecte allà perquè va guanyar un concurs o alguna cosa així i ens va dir que quan tingués el projecte acabat podríem anar a veure’l. A continuació, ens van portar a una altra sala que era on finalment treballaríem en aquella sessió. Primer vam fer una mica d’escalfament fent una activitat de què si ens tocàvem amb un company ens havíem de tirar a terra, va haver-hi diferents maneres que la gent es va tirar a terra i quan vam acabar l’escalfament vam fer les més originals. Després ens van deixar com 10 minuts per fer com una interpretació amb 10 moviments, vam estar pensant una bona estona fins que vam decidir que seria millor que comencéssim ha fer i ja sortiria sobre la marxa. La veritat que quan ens vam posar ens van sortir els moviments sols i eren diversos i divertits, no era el típic de córrer caminar i saltar, vam jugar amb les diferents altures que això era el que ens demanava i quan ho vam fer els profès es van quedar impressionats, per què normalment quan ens quedem sols no ens surten gaires coses, però aquella vegada ens van sortir els moviments sols i en molt poc temps perquè ens va sobrar molt de temps i només vam ensenyar un o dos cops. Després d’acabar el nostre projecte ens van dir que per la pròxima setmana havíem de fer un projecte en el qual consistia a fer que escollíem un tema tipus una persona feia d’esports un altre de maneres de descansar i havíem de fer 8 fotos de cada tema, jo vaig escollir tema de 8 maneres de cordar-se una sabata. Quan vam acabar d’escollir cada un el tema que volien fer ja era l’hora de tronar a l’institut.

Sessió 24/10

Aquestes últimes sessions hem estat reflexionant sobre les diferents activitats que hem anat realitzant des de l’inici de curs. Agafem paper d’embalar, el fem servir com una cartolina i hi escrivim  les idees que anem generant amb l’ajuda de la Sílvia. La nostra reflexió gira al voltant de quatre eixos conceptuals:

  • Consciència corporal
  • Ampliació de les possibilitats del moviment
  • Joc creatiu amb el cos com a protagonista
  • Composició: presa de decissions del que faig amb el cos en l’espai o amb els moviments.

En les properes sessions continuarem donant-li voltes al voltant d’aquest eixos, recapitulant, classificant, cavil·lant…

SORTIDA AL BARRI DE GRÀCIA (17/11/2020)

Dimarts passat van anar a visitar l’exposició de l’Irma Marco al barri de Gràcia. Vam sortir de l’institut amb l’Elies i el Vicent i allí ens hi esperaven la Sílvia i la Sonia.

L’exposició estava distribuïda en dos espai diferents: a l’Espai Souvenir i a l’Espai Jove La Fontana. En el primer, sota el títol de #interflags, es podia veure una sèrie de banderes que l’Irma Marco va començar a confeccionar arran del confinament que va començar el 14 de març de l’any passat. Les banderes estaven fetes a mà i portaven eslògans en diverses llengües relacionats amb el món virtual de les xarxes socials. A més d’estar a la galería, les banderes estaven repartides pels balcons dels carrers. Hi vam fer un tour en companyia del Marco i l’Arianne que eren els comissaris de l’exposició.

Alguns d’aquests eslògans els havien ideat  els alumnes de d’Institut Montjuïc que l’any passat van fer EN RESIDÈNCIA amb l’Irma Marco. El més gran es trobava a l’Espai Jove La Fontana i resava: “Els mòbils FUN la vida més avorrida”. Aquesta peça hauria d’haver estat exposada a la façana del nostre Institut el dia de la presentació pública del projecte que, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar. Aquest projecte portava per títol Hipperconnectatxs Zona F .  En aquest local també vam podem veure un vídeo en què els alumnes de l’any passat expressaven la seva experiència i donaven a conèixer les seves impressions sobre el treball que van fer amb l’Irma.

A nosaltres, aquesta sortida ens va servir per tenir un punt de referència respecte a l’evolució d’un procés de creació. Els nostres companys de quart van començar tan perduts com nosaltres ho estem ara i van acabar amb una altra visió molt més positiva al final del projecte. Nosaltres esperem arribar al mateix port amb l’ajuda de la Sílvia.   

PAROLE, PAROLE, PAROLE….

Després d’unes quantes sessions amb la Sílvia, aquetes són les paraules que els han suggerit les diferents activitats que hem anat realitzant. Es tractava de completar la frase següent: Per a mi aquetes sessions, fins ara, han estat un espai de…: diversió (tres vegades repetida), indiferència, falta de entusiasme, relaxació, entreteniment, incomoditat, vergonya, perdua de temps, tensió, avorriment, desconnexió, escapada fàcil…. Tothom podia dir el que vulgués, amb l’única condició de dir la veritat, tota la veritat i res més que la veritat (com si la veritat es pogués dir!)

Després d'unes quantes sessions amb la Sílvia, aquetes són les paraules que els han suggerit les diferents activitats que hem anat realitzant. Es tractava de completar la frase següent: Per a mi aquetes sessions, fins ara, han estat un espai de...: diversió (tres vegades repetida), indiferència, falta de entusiasme, relaxació, entreteniment, incomoditat, vergonya, perdua de temps, tensió, avorriment, desconnexió, escapada fàcil.... Tothom podia dir el que vulgués, amb l'única condició de dir la veritat, tota la veritat i res més que la veritat (com si la veritat es pogués dir!)