RITUAL a la FABRA I COATS


D’uns petits amulets,
en guardem una vida sencera plena de records i vivències.

Tot comença com qualsevol altre dia… estic dins l’institut envoltat dels companys i amics de la classe; just sona la música que transmet el missatge d’inici de l’hora del pati. Em dirigeixo, baixant les escales, a l’entrada principal, on ens havien convocat el dia abans. Arribo al lloc de trobada i, mentre repassen la llista d’alumnes, acabo d’esmorzar. Acaben d’organitzar la sortida i ens dirigim plegats tota la classe d’expressió artística, a la Fabra i Coats.


Arribo al destí. Allà ens asseiem a terra en rotllana, i com a mi, ens donen a tots un llapis de carbonet. Al centre del cercle col·loquen unes boniques espelmes. Sembla estar tot a punt… Aleshores, la Martina ens explica d’una manera senzilla el tipus de ritual que anem a fer.

  • Una conversa divertida, tranquil·la, distesa, que ajuda a pensar i a reflexionar; una bonica estona. Dibuixem a terra, escrivim propòsits per aquest nou any sobre papers blancs… Aquests escrits els cremem al foc de les espelmes com a part del ritual… i sobretot, el que més m’apassiona, agafem un amulet fet per la Martina i després cadascú en dissenya un amb diferents tipus de fang (matèria i color).
  • Una bonica classe on he après d’una forma entretinguda i diferent, com petits objectes poden contenir un munt de records i vivències. El sol fet de mirar-los en un futur em poden ajudar a recordar moments importants. La classe arriba a la seva fi; però la vivència i l’ensenyança d’avui se’m guarda dins meu… com un bonic rècord que atresoraré com un preuat amulet.
  • Moltes gràcies per aquest dia!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *