SESSIÓ PREPAREM LA CONTAMINACIÓ

Un cop ens hem begut l’aigua de manera conscient, ens afegim al centre per escriure una frase que ens crea vigília.

La sessió d’aquest matí, ha començat amb una aula d’Art poc il·luminada, on la Martina ens ha preparat un cercle amb retoladors vermells, folis blancs i cadires. La situació ens ha convidat a triar un lloc, seure, i mirar-nos.
Primer parlem de la sessió de Contaminació, i arribem a un consens de la performance que farem juntes, i comencem la proposta de la Martina.

Entrem en fila i bevem un got d’aigua, ens anem girant i ens l’acabem.
Seiem a terra i escrivim una frase o paraula de vigília amb un retolador vermell.
“No puc més”, “no m’arriba la vida”, “no puc dormir”, “perdo el temps perquè estic massa cansada”… una frase que ens connecta amb la nostra vigília, Agafem la nostra frase i ens posem de peus.
A la sessió de contaminació ja tindrem la frase, no l’escriurem.
Seguim mirant enfora, sense donar accés a la frase. La Martina ens proposa dir-la, en veu alta, tots junts, a la vegada.
Com ens sona? Com ens veiem? Ho diem tots junts, per separat, de manera ordenada, de manera desordenada, cadascuna tria la seva rapidesa, volum… mentre construïm l’ordre del caos.
(per a sessió de contaminació farem 3 rondes i anirem incrementant volum i rapidesa d’expressió i una quarta on tots ho diem alhora d’un crit).
Ja hem connectat amb la nostra vigília i ensenyem la frase, que prèviament hem pensat, escrit i guixat en vermell.

D’aquí saltem a sabàtica… on hem realitzat un collage d’una gran imatge, on també hi hem barrejat dibuix, que ens representi aquest concepte.
La Martina ha ambientat la sessió amb música que acompanyava el nostre procés creatiu. Hem pogut tocar amb les mans tota mena de material que ens ha portat, com revistes d’Art, de Disseny, de vacances, de mobiliari… també teníem propostes de tota meva d’artistes i la seva obra, això ens ha posat en situació sabàtica.
Així crearem dues imatges, una a través de la paraula (vigília) i l’altre del collage (sabàtica).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *