Imaginar una casa. Presentació de l’exposició

Presentem el projecte al Casal SomLaPera.

Estem una mica nervioses. Expliquem el projecte a les persones que han vingut.

Hem escrit un text que encapçala l’exposició. És un text que hem escrit entre totes, amb frases i pensaments de cadascuna de nosaltres:

HEM IMAGINAT CASES

AQUESTA ÉS AQUÍ AL BARRI

I POTSER HI VIU UNA DONA QUE ES DIU NATASHA I TÉ 9 GATS

QUÈ US AGRADARIA QUE HI HAGUÉS AL BARRI DEL FUTUR?

A MI M’AGRADARIA QUE HI HAGUÉS MÉS PARCS

MÉS COTXES VOLADORS

JO VISC A ROQUETES

I EL QUE EM PREOCUPA DEL MÓN ÉS QUE ENS MORIM TOTS

MUDAR-SE DE CASA ÉS SENTIR UN AMBIENT DIFERENT I COMENÇAR UNA NOVA ETAPA DE LA VIDA

M’HA AGRADAT I A LA VEGADA NO

PERQUÈ M’HE SEPARAT DE LA MEVA ÀVIA I EL MEU GOS

LA MEVA CASA ÉS UN LLOC IMAGINARI

LA MEVA CASA ÉS A LA SELVA

I DIRÀS: QUÈ TÉ DE BO TENIR UNA CASA A LA SELVA?

DONCS IMAGINA’T QUE DES DEL BALCÓ POTS VEURE LA SELVA AMAZÒNICA AMB L’OLOR DE LA NATURA I AMB UNA TRANQUIL·LITAT QUE ÉS DIFÍCIL DE TROBAR

EL PAISATGE QUE JO VULL VEURE PER LA FINESTRA ÉS KÍEV, LA MEVA CIUTAT A UCRAÏNA

LES CASES A LA LLUNA SURARAN A L’AIRE

SEGURAMENT LES CASES DEL FUTUR SERAN PETITETES

CASES VOLADORES

QUIN MAREIG

CASES RODONES

POTSER HAUREM D’ANAR A VIURE A UNA ALTRA GALÀXIA

COM PODEM ANAR A VIURE A UNA ALTRA GALÀXIA SI NO PODEM NI ANAR A UN ALTRE PLANETA? FARÀS UN SALT I VOLARÀS FINS A CASA

CANVIAR DE CASA ÉS UNA EXPERIÈNCIA ESTRANYA,

EMOCIONANT I TRISTA A LA VEGADA

JO VAIG VENIR DE COLÒMBIA NO FA GAIRE I VAIG PORTAR UN PELUIX QUE EM VA REGALAR LA MEVA ÀVIA

ÉS UN MONSTRE, PERÒ M’AGRADA

JO VAIG PORTAR EL TAGINE PER CUINAR COSES DELICIOSES

LES CASES DEL FUTUR FARAN ENERGIA AMB LA LLUM DEL SOL

EN EL FUTUR TOTHOM HAURIA DE TENIR UNA CASA PER VIURE

ALGÚ SAP QUANT DURARAN AQUESTS EDIFICIS?

Finalitzem el curs i ens preguntem

Què és per tu En Residència?

L’optativa d’En Residencia, és una assignatura on pots expressar el teu art. T’ensenyen que l’art no és perfecte, és com tu el veus l’art, és subjectiu.

En residència és la millor optativa. Aquí vam fer moltes coses interessants. Nostre tema va ser “Imaginar una casa”, és a dir, que vam fer maquetes de cases, vam anar a sortides molt interessats, quasi cada mes. Si vols desenvolupar-se culturalment, pots anar a En Residència.

És un lloc on aprenem a la creativitat,creem noves coses, aprenem a treballar en grup i fem presentacions de les nostres creacions.

És una assignatura en la qual pots utilitzar la teva creativitat per a crear coses noves o diferents. Fem moltes coses, un exemple podria ser, treballs manuals.

És on barregem les nostres idees i pensaments en algun medi (Maquetes, dibuixos, discursos, etc).

Un lloc on es pot construir coses.

Els sons del barri

Primer, al parc de l’amistat, gravem sons d’ambient, com poden ser els ocells que passaven a prop o fulles seques trencant-se, entre altres coses. Després decidim anar al mercat ambulant a gravar el soroll d’ambient d’un dia comú.

Gravem sons al mercat

Intentem preguntar a les persones que viuen prop del barri què opinaven d’aquest mateix, què podria millorar i quines coses dolentes té.

Bàsicament, l’objectiu d’aquesta excursió era escoltar les opinions de les persones que viuen al barri. També per conèixer el barri des d’un punt de vista que nosaltres encara no hem vist o no hem conegut. Gràcies a les persones que ens van respondre les preguntes vam poder conèixer el barri una miqueta més. – Subhan

Aquesta sortida em va agradar més pel fet que els aparells amb els quals gravem sons els capturaven bastant bé tots els sons. Em sorprèn que els nostres passos s’escoltessin en l’enregistrament. Encara que no tot va ser del meu grat. Realment no em va agradar la part on vam haver de parlar amb persones en el mercat ambulant, ja que jo no tinc tanta confiança amb la gent, i quan Elian els parlava a les persones, elles no li feien cas, això em dona menys seguretat de parlar amb els altres. – Juan Esteban

Una mirada al Besòs

La sortida al riu Besòs em va resultar bastant relaxant, va ser bastant tranquil i em va agradar dibuixar alguns edificis que estaven prop del riu. – Juan Esteban

M’ha agradat, he dibuixat moltes coses per separat com per exemple una fulla, arbres, el riu, etc. Després ho vam comentar, i per acabar, les profes en vam preguntar que com seria aquell riu en un futur. Jo vaig dir que ja no existiria i que hi haurà molts cotxes, robots i naus al cel.

Vam anar a Riu Besos per fer uns quants dibuixos amb retoladors i fulls blancs, hem d’escollir què volem dibuixar i després dibuixar-ho. Vam triar els éssers vius que veure’m en el riu per exemple: un gos, ocells, les persones i també hi havien altres animals com formigues. Després, quan jo havia acabat tot he pensat a dibuixar la meva professora a Lara Sánchez, li ha agradat la seva silueta. Va anar bé!

Una casa per tothom

La sessió de la contaminació va consistir a muntar una casa amb caixes. Bàsicament, teníem caixes buides i nosaltres li posarem el nom d’un moble a cadascuna. Llavors aquesta caixa fa la funció del moble que nosaltres havíem escrit. Farem això amb totes les caixes fins que quedi una casa completa.

En aquesta activitat els estudiants havien d’actuar com els profes i els profes d’estudiants. Primer de tot, els alumnes (nosaltres) preteníem explicar amb forma de dinàmica al professorat què significa mudar-se de casa, ja que tots nosaltres ho hem fet.

Al principi estava molt nerviosa, però jo crec que el vaig fer bé i en algun moment que algun company es va quedar en blanc, el vaig ajudar després vaig ajudar al Pau i la Natàlia, que eren les persones amb qui volia fer grup, i vam fer una cuina molt bonica.

Estava nerviosa i contenta, perquè m’agrada fer presentacions com aquesta. És moment de mostrar que fem en En Residencia i mostrar-nos com realment. M’agraden les presentacions dinàmiques i coses com aquestes. Vull fer més presentacions per a profes i classes. Aquesta presentació va sortir com jo volia, però pensava que seria difícil parlar amb els profes, però estava fàcil i bé. M’agrada explicar a profes com construir i què fer. I m’agrada fer caixes amb Alex.

Nosaltres hem preparat tot perquè sortís bé i estàvem contents que el nostre treball està ben fet. Quan les profes i la directora van entrar, jo les vaig mostrar on han de seure, també crec que teníem tot ordenat i planificat. Vaig llegir la meva part i havia presentat el meu espai, que era la terrassa. Després per últim vaig presentar els objectes que havíem portat amb nosaltres, cadascú ha agafat el seu i ha explicat perquè ha portat això. Els objectes que havíem portat era per mostrar als profes quin objecte hem portat amb nosaltres quan vam de canviar la casa, un objecte important. – Diana

M’ha agradat bastant. Estic content perquè pensava que aniria pitjor. Però va anar molt bé i estic content. No tenia por perquè ja estic acostumat i perquè no m’importa parlar en públic. – Elian

visitem el MACBA

A la sortida del museu MACBA, vaig veure un llit enorme a la part superior, era misteriós, fabulós i estrany. Era la primera vegada que vaig veure-hi tanta gent a l’exterior, així que vaig fer fotos.Quan vam passar pel museu, vaig veure que les parets resultaven ser de vidre, i vaig reparar en què l’àrea de MACBA és molt bonica. Més a prop del carrer hi ha una estàtua, de fet, està bruta, però no perquè no hi hagi neteja, sinó perquè hi ha un munt de gent i contaminen molt la zona.Dins del museu, tot és incomprensible, però hi va haver coses i escultures que m’agradaren, hi ha moltes coses exposades, com per exemple el dia a dia d’una dona llatinoamericana al segle XX. Al principi no entenia com, però més tard quan vam parlar en grup i l’Anastasiia em va explicar què era, em va sorprendre molt. – Oleksander

la meva casa… a una caixa

En l’última cosa que hem treballat durant aquestes setmanes, ha estat en la creació d’una casa de cartó. Cadascú va fer la seva casa al seu gust. Pintem les cases amb els nostres colors favorits, la decorem al nostre gust, amb finestres en les quals podíem observar un paisatge que ens agradés, una porta, algunes cases amb pati o piscina i amb objectes que creguem per a decorar la nostra casa per dins. Creem les nostres cases amb molta emoció, cadascú va fer la seva casa de manera creativa i única. Ens divertim molt.Lindsay

Pròximament presentarem els nostres projectes a tota la comunitat de l’ieTN.

fem grup!

En aquesta sessió vam anar al gimnàs i vam fer estàtues i una màquina de pa que no estava sincronitzada, tot en grup. Tots formaven part d’aquestes estàtues o màquines.

En una altra sessió vam crear una casa, amb cintes de diferents colors. Teníem bastant espai i imaginació per a crear diverses coses. Un jardí, un bany, una casa amb saló, cuina i un sofà. Diversos companys es van unir i van fer bones habitacions, encara i tot amb la limitació que l’únic material que es tenia era cinta, van aconseguir crear un espai únic. Jo vaig crear el jardí, que encara que fos simple, em va agradar el resultat. – Juan Esteban

Aquí teniu alguna captura d’allò que vam fer a la sessió…

projectant…

les parts preferides de l’IE i de casa

Per identificar tots els llocs de casa meva, vaig dibuixar tot recordant.  Hi havia unes regles, per exemple, per mostrar les portes al dibuix, calia fer-les més negres, i vaig dibuixar fàcilment les habitacions.  Però per tal de determinar els llocs de l’escola, vaig analitzar totes les parts, vaig mirar amb atenció aquells llocs en què normalment no em fixo.Diana

Hem dedicat dues sessions a imaginar i reflexionar sobre com és la casa on vivim i a projectar-la sobre el plànol. També ho hem fet sobre el lloc on passem gran part del nostre dia a dia, l’IE. Per això hem recorregut els espais llapis en mà i hem reparat en detalls que normalment passen desapercebuts.

Aquí en teniu alguns exemples.