Cambra fosca

Maroan, Rida, Alex, Angel, Guillem i Marta

Vam fer una cambra fosca que ocupava tota la classe.

  1. Vam enfosquir la classe tapant les finestres amb paper de color negre i vam fer tres forats de diferents mides. 
  1. Vam agafar paper vegetal i el vam fer servir com a pantalla posant-lo davant del forat més petit, però la imatge es veia del revés. Per què?? Perquè la llum viatja en línia recta, i quan passa pel forat la imatge es gira. Per això al paper vegetal es veu del revés. També es podria fer amb paper normal, però amb el vegetal es pot veure en les dues bandes.

3. Després vam descobrir que amb la lupa es veu molt millor i vam provar des de diferents distàncies i la distancia afecta a com es veu de definit al paper.

4. El primer forat és el més petit i com és més petit es concentra la llum en un mateix punt i es veu amb més claredat. Aquest forat no té lupa.

5. El segon forat té una adaptació per poder posar lents de diferents mides. La que pitjor es veu és la més gruixuda i la que millor la més petita.

6. L’últim forat té una lent molt prima i es veu a uns 4 o 5 metres de distància, és a dir, que en comptes de veure’s en el paper vegetal es veu tant a les parets com al sostre.

Explicació de la cambra fosca a les famílies

Jesús i Beth

A la reunió de principi de curs de les famílies, ens vam quedar per explicar la cambra fosca que hem fet a en residència entre tres companyes.

Els vam explicar els tres forats de la cambra fosca i també la distancia focal, la teoria de la llum i perquè es veu del revés la imatge.

A casa, quan ens van dir què els hi havia semblat, a molts de nosaltres ens van dir que ho vam fer molt bé i era molt interessant.

Una resposta a «Cambra fosca»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *