La Central del Circ i LUCHA

Aquest any, en la nova aventura de Creadors En Residència, ens coordina en manera la feina LA CENTRAL DEL CIRC.

https://lacentraldelcirc.cat/?lang=es

I…qui és La Central?, dons…

és un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat als professionals de les arts del circ.

Gunnar Knechtel Photography, Fàbriques de Creació, La central del Circ, 12_2012

Amb un espai de més de 3.000 m² al Parc del Fòrum de Barcelona, per acompanyar-los/ les en totes les àrees i fases del seu treball, des de l’entrenament quotidià a la residència de creació, passant per la formació continuada, la mobilitat internacional i l’acompanyament artístic en les diferents fases de creació d’un espectacle.

La missió de La Central del Circ és el suport a les arts del circ i l’acompanyament dels projectes artístics en els àmbits de la creació, la gestió, la producció i la difusió, afavorint el desenvolupament del circ i els seus creadors i creadores, generant sinèrgies amb altres arts i promovent la interrelació a través de xarxes a nivell local, nacional i internacional.

Gunnar Knechtel Photography, Fàbriques de Creació, La central del Circ, 12_2012

La Central del Circ forma part de la xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona, una xarxa destinada a la generació d’espais on desenvolupar el treball creatiu dels/les artistes i que reconeix el circ com una de les arts estratègiques de la ciutat.

I qui és la capitana del vaixell que ens portarà a un desconegut, (per ara), port?

Dons la Emília Gutiérrez Epstein, més coneguda com a LUCHA.

Lucha Emilia, menys coneguda com a Carmen Emilia Gutiérrez Epstein, és una artista de circ professional. Xilena de naixement i radic (alitz) ada a Europa des del 2014, s’ha format en diverses escoles i no-escoles de circ i dansa com la Universidad Academia de Humanismo Cristiano de Santiago de Chile, l’antic centre d’investigació escènica AKI Republica 550 (Santiago de Chile), L’école de cirque de Bordeaux, La Arena (Buenos Aires), l’Escola Nacional de Circo de Río de Janerio, l’école de cirque de Lyon, Le Lido (Toulouse), especialitzant-se en acrobàcia aèria (corda llisa). Posteriorment se sotmet a diverses formacions de Clown, bufó i comèdia física a França i obté la Licenciatura en Artes del Espectáculo y Comunicaciones a l’universitat de Toulouse II.

Ha participat com a creadora i artista dins de diverses companyies i espectacles: Compañía Choka-Choka amb l’espectacle “Entiendes lo que digo?”, compania London Beaches amb l’espectavle “If you dont mind” i el Colletivo Terzo Livello, col·lectiu d’experimentació escènica a partir del circ i la poca vergonya. Actualment es troba en creació del seu primer sol en escena, dins de la compagnie Grand Vacarme: Projecte PAPY, espectacle de bufó i circ sobre l’existència.

A més de la seva carrera com a artista, Lucha Emilia s’ha interessat en la pedagogia i l’intercanvi a través del circ i la investigació escènica, impartint cursos i laboratoris per a nenis, adolescents i adultis en diverses circumstàncies.

El seu treball escènic i creatiu es basa en la recerca a través del personatge i el cos, la llibertat de l’escena i la possibilitat de transcendir. És així que de la mà del bufó i el clown s’ha anat forjant una línia personal i universal d’existir en el medi.

Bé, aquesta és la nostra companyia i la nostra capitana… en la propera entrada, us presentaré la tripulació…

Jordi Sánchez.

Professor. Institut Barri Besòs.

Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *