SOTRAC!

El dimarts 14 teniem sortida, anàvem al Circ d’Hivern, a l’Ateneu 9 barris…

…a veure un pre-estreno. SOTRAC.

El projecte Circ d’Hivern compleix més de 25 anys de trajectòria. Nascut el 1996, el circ ha estat la branca amb la qual han experimentat, oferint propostes a un ampli públic tot visibilitzant i fomentant la creació de companyies relacionades amb aquesta art escènica.

El projecte, per tant, continua apostant pel circ en un context en què, tal com ha afirmat l’equip, li falta suport i recursos per ampliar les seves programacions. D’aquesta manera, Sotrac es presenta inicialment al públic de Barcelona amb la voluntat d’impulsar el circ i revalorar-lo, donant a conèixer la qualitat artística i professionalitat de Catalunya.

Sotrac és el 26è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris. Un espectacle únic, amb el circ, la crítica i l’humor com a element central sota la direcció de Raül Garcia. Amb Sarah Anglada, Matias Plaul, Lara Renard, Mariano Rocco i Maria Solà. 

Aquest espectacle compta amb una alta presència d’artistes catalans i vinculats al mateix Ateneu. Lara Renard, especialitzada en trapezi amb una trajectòria lligada a l’Ateneu; Mariano Rocco, artista de circ argentí; Sarah Anglada, intèrpret formada en dansa i moviment; Maria Solà, clown i música; i Matias Plaul, actor i acròbata, són els artistes que, després d’una audició de 4 dies i més de 150 participants, han aconseguit pujar a l’escenari.

La proposta de circ contemporani s’alça barrejant diferents tècniques com són l’ús de la perxa xinesa, el trapezi i el cèrcol aeri, combinat amb dansa, moviment, acrobàcies, interpretacions i cant.

L’obra planteja una revisió irònica d’alguns problemes actuals per tal de qüestionar comportaments individuals i col·lectius. Una reflexió sobre com aprofitem el temps, com gaudim la vida i com afrontem la mort en una societat cada cop més distanciada per l’ús de les noves tecnologies. I també, una clara crítica a les economies de plataforma i com aquestes ens fan la vida insostenible. Risc, humor i crítica per a parlar de situacions quotidianes que ens porten a llocs imprevisibles.

Els nostres estudiants, van gaudir d’una magnífica obra que els va entusiasmar, a més de poder parlar i saludar alguns dels fantàstics actors i actrius.

NO US LA PERDEU!

Està fins el 23 de gener!

Jordi Sánchez.

Professor

Institut Barri Besòs. Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *