OLYMPUS DIGITAL CAMERA

què fem sols i què volem fer junts: a casa, a l’aula i a l’insitut

Fa un mes que vam començar a pensar què podíem fer a l’institut, com una manera d’intentar fer una acció en grup, tots junts, posar-nos d’acord. Vam pensar en els límits i les normes que complim quan som aquí dins. També vam pensar en decidir sols fer alguna cosa i fer-nos responsables de les nostres accions.

Vam tenir una idea i li hem estat donant moltes voltes a si fer-o o no fer-ho i ens hem discutit, hem pensat alternatives i no ens hem pogut posar d’acord, fins avui. Ahir una de nosaltres va fer el mateix que volíem fer com a acció grupal, però amb una altra intenció, i això ens va fer dubtar de si seguir endavant amb l’acció o no. Vam intentar decidir-ho diverses vegades i els resultats van ser sempre diferents!

Avui la Luz i la Mercè ens han dit que no calia fer-ho, que si no ens havíem posat d’acord no calia forçar-ho, i que de totes maneres havia estat un aprenentatge. Després cadascú ha expressat la seva opinió i finalment hem decidit SÍ seguir endavant. Un grup farà l’acció i l’altre grup observarà i farà el relat de l’acció. El dia i l’hora ha estat escollit per sorteig. L’acció serà demà a primera hora del matí.

 

Per anar familiaritzant-nos amb el fet de fer una acció, la Mercè ens ha proposat diferents exercicis des de principis de gener. El primer va ser pensar durant 5 minuts i fer una acció d’1 minut i gravar-la en vídeo.

Després ens va proposar que cadascú enregistrés 1 minut d’una acció quotidiana que fes a casa i l’enviés a la resta del grup.  Compartim 1 minut de la nostra tarda amb el grup. A partir d’aquí vam decidir fer una d’aquestes accions quotidianes entre tots a l’aula: pintar-nos les ungles uns als altres.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Demà farem un pas més. Algunes estem nervioses.