Com construïm un personatge?

A partir dels elements que es van anotant a la pissarra entre tots els nois i noies construïm el nostre personatge fictici:

El grup de l’Andrea:

Del cielo bajó un pintor para pintar tu figura, pero no encontró color para tanta hermosura.

El Fabián és un noi de família modesta del sud de Múrcia. Va venir aquí a Barcelona perquè el seu pare està malalt i només li poden curar aquí. És un noi alt, està fort, fibrat, i li agrada l’esport. No ha tingut una vida molt fàcil, als 15 anys va començar a consumir droga porro al parc amb els seus amics. També ha format part d’algunes baralles de carrer. Però ha canviat de mentalitat i vol convertir-se en un estudiant exemplar. Ara mateix la seva vida sexual és molt baixa, el que passa és que està molt sortit i només fa que veure vídeos per gent gran.

El Fabian és una persona extravertida i sempre diu el que pensa. És del Múrcia Fútbol Club i li encanta la marca de roba Siksilk tot i que no té diners per comprar. Està enamorat d’una actriu molt famosa anomenada Katherina però mai podrà arribar a conquerir-la, és un amor platònic. Alguna vegada ha pensat en suïcidar-se. Té molts amics, sobretot la seva colla de Mataró.

De petit es va traumatitzar perquè va veure a la seva mare practicant l’acte sexual amb el seu germà i el va matar. Llavors, la seva mare, el va castigar sense Fortnite. 

Aquest és un resum de la vida d’en Fabian. 

El grup de l’Edrhian:

En Fabian té 16 anys, viu a Madrid amb els seus pares i la seva germana petita de 9 anys que va a la mateixa escola que ell, la seva mare treballa de directora informàtica i el seu pare en una empresa de vaixells. Estudia 4t ESO en una escola privada al centre de Madrid on té molts amics; el seu millor amic es diu Marco i també té una amiga, Paula. Porta un uniforme negre amb corbata vermella i camisa blanca, el seu xofer l’acompanya per tot arreu. Els caps de setmana va a caçar amb el seu avi amb el seu iot de 200.000 euros. És feixista, ateu i molt ric. És alt, té els cabells de color negre, els ulls blaus,  1,80 metres i té un pes normal. Sempre es pentina amb un tupé, porta una polsera amb la bandera d’Espanya. Li agrada molt els macarrons amb tomàquet i la pizza. El seu somni és ser astronauta o treballador al McDonals. Té por a la mort i a les altures, també és aracnofòbic.

El grup de d’en Ton:

Noi molt musculat.

17 anys.

Fill únic.

Viu a Monitoenmoto capital de Tukuscamba.

Model de l’equip nacional de fùtbol.

No és bo en els estudis però li és igual perquè ja té la vida solucionada.

Té molts amics.

No té parella.

Té una ment molt oberta a les persones però només confia amb els amics de la infantesa.

Els seus pares estan divorciats.

Els seus somnis els està complint perquè el seu somni era ser model.

Les seves pors són els violadors (el seu tiet)

El grup de l’Itziar:

En Fabián té 24 anys, treballa de camell viu a Madrid al barri de Carabanchel .Està casat amb un noi que es diu Felicio, en Felicio és actor porno.

Té una petita obsessió amb el seu físic,vesteix amb samarretes arrapades i té el cabell rissat .També té un gat que es diu Firulais.

Té dues mares que son models, el seu somni és fer la volta al món. 

Els seus hobbies són beure, fumar, sortir de festa, i anar al gym.

Es gasta els diners en operacions de cirurgia plàstica, li agradaria haver sigut cantant però canta molt malament.I els dissabtes va a un karaoke de la Gran Via de Madrid.

Té 5 germanes, totes més grans que ell,és l’únic noi de la família.

De petit vivia a una una auto-caravana amb la seva família i viatjaven tots junts per tot el món. i per això sap parlar molts idiomes.

Una de les experiències més dures van ser ser que de petit el va violar el seu tiet d´Albacete i va quedar-se molt marcat i  les seves mares no el van creure i per això mai l´han portat al psicòleg cosa que ara fa cada setmana. 

I una de les cosses que ell defensa, és el partit polític de Ciutadans, cosa que als seus amics no els agrada gens.

ALTAVEUS. Per què un instagram?

Des del projecte entenem el blog del projecte com un espai de registre i documentació, que possibiliti el cohabitar de veus, relats i capes dels agents que hi participem (docents, alumnes, artistes i mediadors), i explorar com entren en joc els processos d’aprenentatge.

Fa uns mesos vam explicar a l’alumnat l’existència d’aquest blog, amb la voluntat d’escoltar les seves veus i propostes, en definitiva perquè ho sentissin com un espai propi. Amb aquesta intenció, el compartir va començar amb la pregunta:

QUIN ÉS L’ÚS QUE FEU DELS BLOGS?

I la resposta va ser:

NOSALTRES NO UTILITZEM BLOGS, LES XARXES SOCIALS QUE FEM SERVIR SÓN INSTA I YOUTUBE

Indicador:

SI NO HO SENTIU PROPI, CAL PENSAR I BUSCAR ALTRES VIES O CANALS QUE SÍ UTILITZEU I US REPRESENTIN

Bé, doncs aquest és el punt de partida d’un perfil a Instagram que ben aviat publicarem. Estigueu atentes!!!

Després de debatre i posar en comú, es va decidir crear un únic perfil (no diversos perfils un per cada persona), inventant un personatge les històries del qual transiten entre realitat i ficció desplegades per l’alumnat, esdevenint una mena de retrat col·lectiu caricaturesc entorn a malestars contemporanis des de l’adolescència.