2 de desembre de 2019: La història, els llocs i les persones

La sessió del 26 de novembre ens va passar molt de pressa i no vam tenir temps de veure les imatges de Gordon Matta Clark. També ens vam adonar que potser aniria bé veure llibretes d’artistes, per entendre una mica millor com hem de tractar la nostra. A més d’això, hem fet dues sessions de treball força intens i pràctic, i cal baixar a terra totes aquestes idees que han anat sortint, per no perdre el fil i no oblidar-nos del punt de partida, encara. 

Així doncs, el 2 de desembre farem una sessió més aviat teòrica que tindrà lloc a l’aula. Primer, veurem les imatges de Matta Clark i de’n Jordi Lafon (que les tinc preparades de fa dies i encara no les hem pogut mirar!) i exemples de llibretes d’artista (Federico Fellini, Picasso, Dieter Roth, Montsita Rierola, Estel Boada).

Després, elaborarem un mapa conceptual que aglutini el què hem fet fins ara i les idees que han anat sortint.

En les dues últimes setmanes, la Irene ha insistit en què cal definir què entenem per història i crec que té raó. A més, podem relacionar-ho amb les preguntes que ella mateixa ha aportat sobre la història i amb fets històrics com ara els processos de colonització i l’aculturització de les comunitats colonitzades.

També podem començar a parlar dels museus i la seva preservació de la història. Parlar del MNAC i les fotos que ens ha enviat la Sandra.

Materials

  • Les llibretes!
  • Els dibuixos que hem fet fins ara.
  • Cinta adhesiva.
  • Rotuladors.
  • El paper d’estrassa.
  • Paper d’embalar.

GORDON MATTA-CLARK :

LLIBRETES D’ARTISTES :

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *