17 de gener de 2020: Viatge en el temps

Vam començar la sessió fent mitja rotllana davant del mapa conceptual que tenim penjat a l’aula. Per començar, em van explicar què havien fet a la sessió del dimarts. En Guillem els havia mostrat la pel·lícula Cosmos, de Carl Sagan, i els havia despertat moltes reflexions, que em van compartir.

Els vaig dir que a mi em sembla que tot plegat ens està portant a una pregunta que havia sortit fa dies que és si la història es pot aturar, i que crec que té tant a veure amb l’univers, com amb els museus. Els vam mostrar les càpsules del temps d’Andy Warhol i també els vam parlar de les plaques Pioneer que, justament Carl Sagan, va enviar a l’espai quan es van posar en òrbita les sondes Pioneer 10 (1972) i Pioneer 11 (1973). 

La conversa va anar derivant cap a la proposta de fer la nostra pròpia placa o càpsula del temps o, com a mínim, missatge al futur i es va reafirmar la idea de demanar al MNAC si, en cas que n’arribem a fer una, ens la podrien guardar al magatzem, de la mateixa manera que les càpsules del temps de Warhol es van guardar al Warhol Museum de Pittsburgh.

Aquesta idea ens va donar peu a seguir treballant per grups les preguntes. Encara no estan acabades. Esperem poder-les acabar el proper dimarts.

Idees per a les properes sessions 

  • Veure un vídeo d’una caixa de Warhol.
  • Acabar les entrevistes.
  • Veure el vídeo sobre missatges al futur:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *