ESCULTURES DE COMPANYIA

Les darreres sessions hem treballat a distància en la concepció de les ‘Escultures de companyia’.

Hem descobert unes escultures prop de l’institut i n’hem tingut cura, les hem acompanyat i també ens han acompanyat. Hem pensat de fer-los unes escultures que les puguin acompanyar.

Les escultures estan situades en un itinerari prop de l’institut:

Els mistos: foc, fum i aigua:

En relació a l’escultura de Claes Oldenburg, hem concebut una peça que representi el foc, el fum i l’aigua, imaginant que els grans llumins han estat encesos o just s’han acabat d’apagar:

Brossa, les lletres que imaginem

Hem descobert que Brossa estava molt interessat en la màgia i hem volgut fer unes escultures que s’aguantessin “com per art de màgia”… N’hem fet esbossos, però hem optat per canviar d’idea…

Sabem que les lletres en Joan Brossa, són importants i aquesta escultura està construida a partir de la lletra ‘A’ i de signes tipogràfics… així que construïm noves lletres que completen el text inconegut. Són alhora anamorfismes, que només ens mostren les lletres des d’un punt molt concret:

Dime dime querido

Descobrim l’escultura de la Susana Solano amb aquest títol tan misteriós, i l’escultura també ho és… tothom s’hi vol enfilar, així que decidim fer una escultura de “pedra de ferro” que ens permeti enfilar-nos-hi. De fet, al llarg dels anys, aquesta escultura ha estat acompanyada de diversos esglaons que permetien enfilar-s’hi.

Les ciutats imaginàries als Jardinets de Carles Soler

Hem imaginat ciutats somniades, escultures que ens remeten a móns imaginaris… i hem descobert que molts de nosaltres també fem ciutats irreals amb l’ordinador…

Partint d’uns referents escultòrics, dissenyem les peces que seran alhora peanes per mostrar els fragments de la ciutat que va imaginar Carles Soler.

Tenim moltíssimes ganes d’instal·lar les nostres peces al costat d’aquestes grans escultures… després de l’estiu, farem un itinerari guiat per recórrer i mostrar les ‘Escultures de companyia’.

Escultures de companyia

Alejandro Palacín EN RESiDÈNCiA a l’Institut Vall d’Hebron

Amb els i les alumnes Daniil Alimov, Lilian Giannella Córdova,  Diego Dalmases, Noa Fernández, Alejandro Ginés, Sergio Gómez, Nikol Hayday, Mohammad Suqlain Khan, Pau Mayo, Marlyn Carolina Rodríguez, Erika Rosa, Daysi Norelys Tabora i Yi Jie Wu i la professora Laura Murillo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *