Inauguració de l’exposició a La Capella

El treball de l’escolta, la relaxació i com entendre el pas del temps sense recórrer a aparells analògics ni digitals ens ha conduit a l’acció “Parar el Temps” a l’institut durant dues hores. Aquesta projecte final ha requerit la implicació de tot l’alumnat d’ESO i batxillerat en accedir a despendre’s dels seus aparells mòbils, també de l’equip docent i de direcció. Així com del responsable de manteniment que ens ha donat un cop de ma explicant-nos com desactivar el timbre. 

El vídeo adjunt encomana a l’espectador l’entusiasme que envolta l’acció inicial i transmet el premi de la calma final que ha gaudit l’alumnat, parant el temps.

L’alumnat abans d’accedir a La Capella el dia de la inauguració
Imatges de l’interior de La Capella abans i durant la inauguració de l’exposició.
Imatges del descans

Ens visita la Patricia Usero i la seva música ambient

La Patricia Usero ens visita a l’institut, ens explica que podem fabricar un instrument amb objectes inversemblants. Només cal escoltar-los i amplificar-los per crear un so ambient que ens deixa bocabadats. Després d’un concert extraordinari ens atrevim a elaborar el nostre propi instrument.

També podeu escoltar les nostres creacions sonores!

Arriba la sessió de contaminació!

Preparem la sessió de contaminació amb molta il·lusió. Tots volem participar, ja sigui tocant el teclat, explicant els nostres somnis, preparant essències d’olors cítriques, de lavanda… o fent sonar el bol tibetà.

Així ho viu l’alumnat i el professorat:

Me lo pase genial por que me he reido mucho y la verdad me dio gusto hacer esto con los profesores por a mi tambien me relajo un poco y me gustaría hacerlo otra vez 🙂

Dani

Jo al principi estava nerviosa però després m’ho vaig passar molt bé i jo crec que as van relaxar molt i els agraeixo les felicitacions de ells . Em va agradar que s’ho passessin molt bé i jo crec que es van relaxa molt mi al final no vaig tindre vargoña.

Sara

M’ho vaig passar genial, va ser una experiència que no havia tingut abans, vam deixar els professors boca oberts de lo bé que ho vam fer, m’ho vaig passar molt olt bé fent-ho, menjant amb les meves amigues de l’escola i tot això, espero que els meus companys també. 😄😎 🐞

Ainara

Jo em vaig sentir nerviosa però també feliç, però quan vam estar fent lo va ser molt divertit i tranquilitzat .

Erika

El dimecres estava nerviosa, quan jo parlava el meu cor bategava molt, però al final ho vaig passar bé.😊🤗😁

Nickolle

El dimecres em vaig sentir una mica nerviosa però desprès em vaig relaxar més, amb la música i els olors i quan van parlar sobre els seus somnis. Era divertit perquè tocavem el piano i tocavem la campana. La meva part favorita era la dels auriculars, els posaven els auriculars i es daven massatges era relaxant per els professors.

Pamela

Com em vaig sentir el dimecres? Em vaig sentir molt agobiat amb tots el profesors en la aula, També molt nervios y gairebé no em podía concentrar a fer bé això del piano i les olors. Encara que va sortir força bé i va estar bé

Pedro

Me lo vaig passar molt bé em vaig reir molt perquè no sabíem organitzar nos tan bé   

Víctor

Me lo pase genial  porque era muy divertido y también porque lo hicimos en grupos  y los profesores eran muy graciosos porque la monste parecía un alien y la marta parecía murciegalo

Izan

Sessió de Contaminació amb Violeta Mayoral a l’Institut Vall d’Hebró, curs 2021-2022

Què és l’ASMR?

La Violeta ens ha presentat l’ASMR, Autonomous Sensory Meridian Response. Ens hem adonat que la resposta davant de diferent estímuls varia en cadascú de nosaltres. Però de forma casual hem fet un descobriment; el so dels gots del suc de l’esmorzar ens ofereix una sensació que a tots ens resulta tranquil·litzant quan hi freguem amb el dit. D’aquí que haguem elaborat la diadema relaxant i … funciona!

Com és una cambra anecoica?

Aquest dijous hem anat a la cambra anecoica de La Salle. Només n’hi ha dues a tot Catalunya! Ens han acollit molt bé i la visita ha estat d’allò més interessant i complerta. També ens han explicat què són les ones sonores, hem vist com es propaguen ones de diferents freqüències i com un recipient d’aigua pot amplificar-les fent que entrin en ressonància.

Seguidament hem visitat una cambra anecoica, alguns de nosaltres ens hem marejat una mica ja que produia una sensació força extranya. A continuació hem entrat a una sala de reberveració, aquí el so d’un picar de mans es repetia temps i temps i temps… Per últim hem entrat a un estudi de gravació. En aquest darrer es combinen materials absorvents amb superfícies reverberants de les dues sales anteriors per aconseguir la tonalitat de so desitjat.

En general, hem après molt sobre el comportament de les ones sonores així com a dedicar més atenció a l’escolta. Quines ganes de seguir experimentant amb els sons!

I si fem unes sabatilles d’estar per classe?

Ahir vam fer unes sabatilles d’esta per casa súper xules! Les meves són de unicorn de brilli brilli, Teníem molts materials de colors, tacte, textures… diferents. També teniem dferents plantilles i farciments per posar a dins i que fossin més còmodes. No vam acabar ni una, anem súper lentes, bé una gairebé l’he acabat i l’altra ja la tinc a mitges. La meva amiga Erika va fer unes que també són molt originals.

Ainara

Ahir vam fer unes sabatilles d’estar per casa. Jo les vaig fer amb un bloc d’escuma que vaig haver de perforar per tal de poder posar el peu a dins. Seguidament les vaig folrar amb una tela taronja com de borreguet. La vaig enganxar amb una pistola de silicona. El proper dia farem un tall a la part superior per poder posar-hi el peu. Van quedar súper xules!

Erika

Cosim els somnis…

Ahir, en els artistes de religió vam acabar el coixí i vam decidir com fer-ho tot ja que no teníem ni idea de com fer-ho ni de quan ni en quin ordre, vam brodar dibuixos a l’almohade, vaig fer una lluna pachucha i algunes estrelles, fe divertit i a sobre vam obrir una porta de la classe en la qual mai havia entrat.😎🙃👾👾
Ainara Vitales

Ahir vam fer una xerrada del que faríem properament, també li vam fer un dibuix al coixí, i també com sempre al principi vam posar una cançó
Nehad Talibi

ahir vam aprendre a cusi ,i vam pensar que fellam abans de dormi i o vam cosir
tan be vam pensa si fer una canso per una gossera
Sara Moreno

Ahir ens vam posar a acabar els coixins amb una frase jo vaig posar res i els nois es van posar a dormir cridant com bojos 😗 👍
Erika Paiva

Al principi vam tenir que dibujar en una llibreta que ens va donar la Violeta, havíem de dibuixar alguna cosa que tingui a veure amb dormir, jo vaig dibuixar un conill dormint perquè m’agraden molt els conills.
Després vam començar a dibuixar-lo en el coixi amb un guix i després vaig bordar-lo i ja està!
Pamela Rivas

Ahir he acabat el meu coixí i després he dibuixat el que anava broda jo he posat D.N. Somnio perquè em dóna tranquil·litat i puc dormir bé.😎
Carmen Rodríguez Zambrano

Ahir van fe una cama amb mesas i van dormir alla el Dani,unai,victor,yo,va ser molt divertit pero va ser molt incomut perque va ser molt doloros ,nomes no faltaba una manta i un colchon i una sabana
Izan Muñoz

El més important per fer una becaina…

Ainara:
“Ahir vam fer un coixí de tela amb cotó a dins, me l’he oblidat a casa de la meva àvia però em sembla interessant i divertit fer una manualitat així, i també m’agrada dormir que és el que planegem fer amb el coixí, no em agrada, M’ENCANTA.
ha estat divertit aprendre a cosir millor amb l’ajuda de companys/amigues”

Nehad:
“Ahir vam fer uns coixins amb cotó per dins, ens ho passamops genial, i també ens va donar temps per acabar, i el següent dia li farem un dibuix al coixí, gràcies per donar-vos l’oportunitat de fer un coixí.”

Erika:
“Ahir vam cosir un coixí primer vam dir que com la mediriam y vam fer a la pissara una mida de com seria cuantes mides i quan teníem totes les mides vam agafar el material y ens vam anar a l’aula de dibuix de batxillerat ens vam dividir en tres grups perquè ens repartir-nos la tela vam agafar un guix y vam comenzar a marcar les parts que anaven a tallar quan vam acabar de tallar vam començar a cosir i alguns ens vam enredar una mica quan va acabar de cosir les dos parts vam posar el farciment i vam acabar tancant la i ja està.”

Pamela:
“Ahir vaig cosir un coixí per primera vegada. Primer vam fer la mides per la tela del coixí,
després vam anar a l’aula de dibuix i ens van donar una tela i haviem de medir-la i anar marcandola amb un guix de colors després tallar la tela i vam començar a cosir era molt divertit
cosir i molt relaxant, quan vam terminar vam rellenar al coixí després vam cosir per on vam rellenar i això va ser tot el que vam fer ”

Pedro:
“Ahir vam fer uns coixins a mà i vam estar amb la profe d’E.D i fisica i química, vam aprendre a cosir i vam estar fent els coixins.
Procediment: Vam anar a l’aula de plàstica amb tela, fil i farcit per fer més gruixudes els lloms.
Vam estar les dues hores d’artistes a la residència i vam aprendre a cosir amb la teva ajuda, la profe d’E.D i la violeta.
Finalitzan: Vam acabar l’activitat i vam estar emplenant el coixí amb farcit i vam acabar cosint la part que faltava i els vam ficar a la taquilla.”