Inauguració de l’exposició “Per capítols” a la sala La Capella

Júlia

Aquest projecte ha sigut pensat, ideat i realitzat pels alumnes de 4tC de l’Institut Verdaguer, la professora Antonia Garcia i Natalia Domínguez, que era la nostra artista.

La primera part d’aquest obra. Vam estar utilitzant bosses de basura per crear una mena de globus amb la idea d’ocupar un espai. La vam presentar davant els nostres professors i encara que no era perfecta i tenia alguns falls va ser una experiència positiva i enriquidora.

La idea era fer un tub d’aire, que tingués un significat, on també vam fer unes proves d’inflar globus i gravar la nostra respiració. Finalment va ser una obra que representava la nostra respiració i per això es diu “Tot l’aire dels nostres pulmons”.

La nostra opinió es que hem après a veure l’espai d’una altra manera, utilitzant l’aire com a forma d’ocupar un espai diàriament utilitzat.

Hèctor i Arnau

Muntatge de la nostra obra a la sala La Capella

El passat dia 20 de maig vam anar a conèixer la sala i muntar definitivament la nostra obra. Fins ara només teníem 3 tubs de plàstics de 30 m cadascun tancats per un costat, dos ventiladors, dues plaques d’arduíno i dos relés. No sabíem com era la sala ni on es col·locaria la nostra escultura. A l’arribar van veure que l’havien posat al centre de la sala i amb una bastida . Realment espectacular! Vam decidir canviar la posició dels tubs i provar els ventiladors. La respiració de la peça ens va semblar genial ! Li dona tot un altre sentit a la nostra obra. Buscàvem un nom i finalment el va decidir la Natalia, “todo el aire de nuestros pulmones”

“TODO EL AIRE DE NUESTROS PULMONES”

Visitem l’arxiu fotogràfic de Barcelona

El passat dia 18 de març vam anar a visitar l’arxiu fotogràfic de Barcelona. Allà es conserva gran part de la història de  la nostra ciutat. Ens van mostrar com era la Barcelona de principis del segle XIX, i com era tota la zona on s’ubica el nostre institut. El barri de la Ribera, el parc de  la Ciutadella, la zona del port. … Vam veure les imatges del nostre institut quan era una caserna de bombers i realment l’edifici ha canviat molt poc.

Va ser molt interessant veure les fotos dels pavellons construïts per a l’exposició de 1888, inclús de l’hotel fet per Lluís Domènec i Montaner en cinquanta-tres dies i enderrocat posteriorment quan es va acabar l’exposició perquè no tenia uns bons fonaments.

Tot això ens va fer pensar en com ha canviat tota la zona, en totes les persones i històries que han passat pel nostre institut.

Sortida a la sala CORDOVA

El passat divendres 4 de març vam anar a la sala CORDOVA per veure l’exposició Eyes jr. de les artistes Ellie Hunter i Anni Puolakka. La Natalia la va escollir perquè tenia molt a veure amb el nostre globus. Una estructura feta amb tela i plena d’aire com la nostra. Es podia entrar. L’espai interior era molt acollidor, a causa de la llum natural i els colors de la tela, també es movia com el nostre. A dins hi havia un monitor i un vídeo que feia referència a la figura de la mare.

En general ens va agradar el lloc i l’ exposició. Vam veure que a vegades diferents persones o artistes que treballen a diferents llocs del món arriben a crear coses molt similars.

“I remember you saying once that you wanted to live inside as many bodies as possible, Mother, not just the five bodies that came from your belly. Art is a non-linear form of reproduction, moving forwards and backwards in time. I want to be part of something like that. I want to be pregnant with your legacy, Mother. To decompose and birth you with the others. Maybe then we wouldn’t all be so lonely.”
Eyes Jr. is an exhibition featuring individual and collaborative works from artists Ellie Hunter and Anni Puolakka.

Construcció del nostre globus

La proposta va ser ocupar un espai. Es va decidir treballar amb el buit, construint un globus que ocupés mitja aula de dibuix. Enganxant bosses d’escombraries faríem un globus enorme amb la forma de l’espai de l’aula. El procés va ser lent a causa de la pandèmia, però ho vam acabar. El següent pas era veure si realment estava tot bé, intentant omplir-lo d’aire per veure realment la seva forma i si tot estava ben enganxat.

SESSIÓ DE CONTAMINACIÓ

El passat dia 8 de febrer vam fer “la sessió de contaminació” davant de l’equip docent de 4t. En aquesta sessió vam muntar  una instal·lació-performance que feia referència al globus com a element lúdic i simbòlic. Creant una escultura viva i efímera formada per bosses d’escombraries unides, amb una estructura que representava mitja aula de dibuix, jugant amb l’espai, amb l’ocupació d’un espai, el buit, el moviment, l’aire que ens envolta… En aquest acte es va veure la participació i el treball dels alumnes a la creació d’una obra d’art contemporània guiats per l’artista Natalia Domínguez.

A partir de la pregunta de què és un globus vam arribar a diferents coses. Primer la definició de què és un globus; un objecte esfèric de plàstic ple d’aire  que serveix per decorar , jugar…inclús si l’omplim d’heli pot volar.

El nostre globus representa un espai que no hi havia en aquells moments. Per nosaltres simbolitza; la llibertat , la terra, l’infinit, la filosofia, el pulmó, el cerimonial, el joc o la diversió i l’aire que ens envolta…

SORTIDA AL MACBA

VISITA-TALLER “PRODUIR COSES QUE NINGÚ NO DEMANAVA”

Aquesta va ser la nostra primera sortida. La visita va ser diferent, no ens van explicar les diferents obres de l’exposició. Vam fer el recorregut per parelles. Uns anaven amb els ulls tapats i els altres contaven el que veien. Es detallava el que hi havia i també es podia descriure quadres i escultures imaginàries. Va ser una manera diferent de veure una exposició i general ens va agradar.