plaça de la Trinitat alberto

el miercoles passat vam ser a un paquet a trenar i jo estava prenent fotos era mos tres i depues d’acabar de fer foto els demas fan les seves fotos i el que ja van prendre fotos teniamos que trenar i lugeo tot acabem de fer fotos i trenar i lugeo vam ser a un altre parc on a via jentes i aquest parc es deia plaça de la trinitat i tots es tenian que prepararses teniamos que fer un diamants i tots es ponieron asu poncision i estaven nerviosos i jo no estava nerviosos perquè ja estic a costumbrado després hempesaron a jegar jentes i després van arribar unes llallas que aquesta ban asseguts i perquè afinal acabem de fer aquest diamant i els trucs que cap a em van sortir molt bé i donis perquè em vaig posar agreujar amb el movil i ho haig d’editar i passar-ho a professor quim que el tine que penjar en el instagram

Parc de la trinitat vella- plaça de la trinitat

hola hem dic alex mas conegut com panchi avui tic que comenta lo que avia passant el dimecres passat aviem anat al parc de la trinitat cua avi arribar ens estaven dient que teníem que fe en avia dit que teníem que tomar 3 fotos que mes me agradessin ami del parc de la trinitat y yo avia escollit el arbre, els cavalls, i una estàtua que esta parat dins del riu de trinitat després de fe les tres fotografies vam anà amb al Dídac i les fotos avia’m fe amb la Teresa y després de acabat tot això el meus companys tenien que fe el mateix que baix fe yo i ami en tocava amb el Dídac fe truco amb el diàbolo esperant a que els meus companys acabessin dspres que ya avian terminat vam recogir les coses i vam ana ala plaza de trinitat cuan aviam arribat teniam que fe els trucos ala gent per practica per e 5 de maig que aquell dia tenim una presentació amb els diàbolos poc això vam anar fe el diabló ala gent que estaba ala plaza de trinitat hem donava molta vergonya per a un així avia sortit

Dia de pluja

Càmera analògica amb copa de diàbolo

El passat dimecres 28 d’abril teníem la intenció de fer fotografies amb unes càmeres analògiques d’un sol ús enganxades a la copa d’un diàbolo, però com que el dia estava ennuvolat, vam decidir anar al Centre Cívic de Trinitat Vella que és on sempre entrenem amb el diàbolo.

Quan vam arribar, vam començar a escalfar amb els diàbolos per fer el mosaic. Una vegada ja escalfats, ens vam posar en marxa amb l’entrenament, sense pensar-nos-ho dues vegades. Hi havia una mica de rivalitat entre els companys, tant era així que alguns vam començar a fer diàbolo doble per a posar a prova els nostres ”skills”. En començar, la pràctica del mosaic va ser un desastre, però mentre anaven passant els minuts, va començar a agafar forma. Va ser un dia divertit, estàvem tots en harmonia passant-ho bé sense mirar els mòbils. Cal dir que mentre practicàvem el mosaic continuava la rivalitat i tots vam tractar de treure els millors trucs, tant era així, que vaig fer una roda llençant el diàbolo enlaire i el vaig recollir en finalitzar la roda.

Oliver Méndez Benítez

Vídeo d’instagram

https://www.instagram.com/tv/COQxhGBK5c_/?utm_source=ig_web_copy_link

Fase de Contaminacions: EN RESIDÈNCIA

El dilluns 22 de febrer  vam preparar la presentació del nostre projecte Diamalàbors.xyz per la fase de contaminació que teníem l’endemà a la tarda. Ens vam organitzar en parelles per a fer les exposicions de cada apartat de la presentació.

El dimarts a la tarda era el moment de la veritat. Tots els Diamalàbors estàvem a l’Aula Oberta amb un ordinador connectat telemàticament amb tot els claustre de professors i professores mitjançant Jit.si.

El primer duo, en Nader i l’Oliver,  van fer la presentació sobre l’Aula Oberta i la seva participació en el programa  ‘’En Residència’’ (Diamalàbors.xyz). Seguidament, el segon duo, l´Alex i en David, van exposar el currículum vitae com a artistes d’en Dìdac i la Teresa (Troposfera.xyz) El tercer en intervenir individualment  va ser en Joni,  ell va parlar sobre la història i orígens del diàbolo.  A continuació, el següent, va ser l’Emilio que va explicar com vam crear el nom de Diamalàbors.xyz, en què ens vam inspirar i perquè havíem inclòs .xyz en el nom del nostre grup. El penúltim en intervenir va ser l’Aitor que ens va explicar com editem els vídeos, les apps que utilitzem i el procés de gravació. El duo final, l’Alejandro i l’Osama ens van parlar sobre una sortida que vam fer fora de l’horari escolar durant les vacances de Nadal als diferents llocs emblemàtics de Barcelona com Arc del Triomf, Parc de la Ciutadella, Parlament de Catalunya i Platja de la Barceloneta. 

Finalment i per acabar la contaminació i la nostra exposició vam baixar el pati per ensenyar els nostres trucs en directe a tot el professorat del claustre.

Vam acabar amb una estona de precs i preguntes per part dels professors i les professores i ens van felicitar per la feina feta i el projecte.

Nosaltres també vam quedar contents i satisfets amb la presentació que havíem fet.

Sortida a La Central del Circ ( Parc del Fòrum)

El dimecres 24 de febrer vam anar a visitar La Central del  Circ. Vam anar-hi amb transport públic. Primer vam agafar la línia vermella del metro fins a Glòries i des de Glòries vam anar al Parc del Fòrum en tram. Quan vam arribar al Fòrum vam esmorzar, caminant.  En Dídac i la Teresa ens esperaven al Parc del Fòrum que és on està situada  La Central.

La Marissa, que és la persona mediadora de EN RESIDÈNCIA, ens va explicar què feien a La Central del Circ i ens va ensenyar  les instal·lacions que tenien una sala per fisioteràpia,  un gimnàs per a entrenar, una sala de posada en escena, … Vam entrar a una sala gran per a ensenyar als professionals del diàbolo i els malabars, que tots eren amics i coneguts d’en Dídac i la Teresa, els nostres trucs amb el diàbolo. Els amics d’en Dídac i la Teresa ens vam ensenyar també trucs nous i van estar jugant amb el diàbolo entre nosaltres. Ens van explicar que la seva relació amb el diàbolo era des de petits.  Amb retard,  perquè havia tingut problemes amb el metro, va arribar en Diego de Xile que sabia molt de diàbolo i vam veure com feia uns trucs molt xulos,  tirava el diàbolo pels aires i el recollia fent  piruetes  impressionants . Ens vam quedar bocabadats.Pràctiques de moviment

Vam començar fent moviments amb el cos per a escalfar. Després en parella havíem de copiar els moviments de l’altre. Després la Teresa va posar un diàbolo per a què servís de referència de la parella. Quan una parella ja estava en moviment entrava una altra parella fent el mateix que la parella anterior i evitant en tot moment la col·lisió.

Quan vam acabar l’exercici de moviment, cadascú havia de mostrar la seva rutina que havia de consistir en un start, cinc moviments i un stop. Un cop mostrades totes les rutines del grup havíem de practicar els moviments de cadascú i també havíem d’ organitzar-nos per a poder fer bé l’start o començament , els cinc moviments i l’stop o parada.

Simultàniament la Teresa ens anava gravant per fer un vídeo per a la contaminació del dia 23 de febrer. La Teresa ens preguntava com ens sentim fent diàbolo i què volíem fer al final de curs com per exemple fer una actuació de diàbolo per els pares o una actuació al carrer en un lloc emblemàtic de Barcelona.

MATERIALS PER A CONSTRUIR ELS PALS D’UN DIÀBOLO.

Per a fer els pals d’un diàbolo necessitem els següents materials:

Dos pals de 15 cm cadascun.

Tubs de làtex de diferents colors i/o mànega a escollir.

Corda de nylon i cotó.

Alcohol perquè llisqui el tub pel pal.

Dos tacs de cadira.

Un encenedor.

INSTRUCCIONS PER A CONTRUIR ELS PALS DE UN DIÀBOLO

Primer tallarem dos trossos de mànega de 4cm cadascun i els introduirem als pals que hauran estat prèviament tallats amb una llargada d’uns 30cm aproximadament amb l’ajuda de l’alcohol.

Seguidament tallarem dos trossos de silicona de 2cm cadascun i una altra vegada amb l’ajuda de l’alcohol els introduirem als pals perquè quedin a la part superior de la mànega.

Després mesurarem la llargada de la corda. La llargada de la corda serà des del nostre peu fins a la nostra espatlla aproximadament.

Per tallar la corda, utilitzarem la flama d’un encenedor perquè en cas d’utilitzar unes tisores o un ganivet, la corda s’esfilagarsaria.

A continuació, passarem la corda pel forat que hi ha en els extrems dels pals. Farem un nus el més petit possible.

Finalment posarem dos tacs de cadira en cadascun dels pals, i voila!, ja tenim els nostres pals de diábolo self-made i ben barats.


Sortida al 25è Circ d’Hivern

Els alumnes d’Aula Oberta del projecte EN RESIDÈNCIA vam parlar amb en Dídac, la Teresa i en Quim sobre un espectacle de circ modern que aniríem a veure a l’Ateneu de Nou Barris (Trinitat Nova).

La sortida va tenir lloc el 17 de desembre. Vam anar des del nostre intitut, l’INS Josep Comas i Solà, caminant, fins a l’Ateneu de Nou Barris mentre l’Aitor gravava tots els nostres moviments i els llocs per on passàvem per tal de fer un vídeo de l’excursió.

L’espectacle que vam anar a veure es deia Even the Darkness hi havia diverses disciplines com acrobàcia, trapezi, música, … i tractava de diferents etapes de la història de la humanitat; el gènesi, l’època medieval, l’edat moderna, el futur…

Quan va acabar l’espectacle vam anar a una plaça on ens vam trobar amb un altre institut que també està en el projecte EN RESIDÊNCIA. Era l’institut Joan Fuster. Vam interactuar amb ells una bona estona i els vam ensenyar com funcionava el diàbolo.

Ens ho vam passar bé interactuant amb l’altre grup. Va ser una experiència molt enriquidora. Ens agradaria repetir.

Sortida a llocs emblemàtics de BCN.

Alguns alumnes d’Aula Oberta vam parlar sobre fer una sortida fora de l’horari escolar i durant les vacances de Nadal a llocs emblemàtics de la ciutat comtal amb el nostre professor de català.

Així doncs el 23 de desembre vam sortir a fer pràctiques amb el diàbolo a llocs emblemàtics de Barcelona amb alguns companys i el professor. Primer vam quedar a Arc del Triomf per fer les nostres primeres fotos i els nostres primers vídeos de les pràctiques, vam baixar pel Passeig de Lluís Companys fent exercicis de diàbolo en cadena fins al Parc de la Ciutadella per fer més trucs, més fotografies i més vídeos. Davant de la fontana i l’estany que hi ha a la Ciutadella, vam intentar fer un vídeo de tots junts amb el diàbolo amb entrades i sortides del camp de gravació, però fèiem molts errors i havíem de repetir el vídeo una vegada i una altra d’entrada . Vam fer una parada davant del Parlament de Catalunya per fer unes fotos amb el diàbolo. Allà no ens vam atrevir a fer trucs de diàbolo ja que els mossos d’esquadra ens vigilaven. Del Parc de la Ciutadella vam anar a la Platja de la Barceloneta per a fer fotos a l’Hotel W i gravar-nos a la platja.

Va ser un matí molt intens i vam caminar molt.

Algunes de les fotos i els videos de la sortida hem penjat al nostre compte d’Instagram https://www.instagram.com/diamalaborsxyz/Arc del Triomf
Platja de la Barceloneta
Parc de la Ciutadella

Sessió , dimecres 25 de novembre de 2020

La sessió de l’altre dia la vam començar a la sala d’ordinadors, que en el nostre institut es diu ART-TIC. En Dídac i la Teresa ens van ensenyar com iniciar una sessió al blog creant-nos el nostre propi perfil, vam parlar també sobre crear-nos cadascú el nostre propi canal de YouTube per a publicar els nostres vídeos en privat, ja que no volem que ningú els vegi (fins que estiguin editats). També ens van ensenyar el programa d’edició que utilitzarem, el DaVinci Resolve per a l’ordinador i el BeeCut per a mòbil, que pel que es veu són fàcils d’utilitzar, té moltes eines d’edició, entre elles correcció de color als vídeos, efectes visuals i post-producció d’àudio . Vam estar tota la primera hora de la sessió als ordinadors.

Després vam sortir darrere de l’institut a utilitzar els diàbolos, el meu moment preferit dels dimecres. Ens van ensenyar un nou truc que no sé com es diu, però jo li posaria ”El llit elàstic”. Em sembla una mica estrany fins al punt que no sé com explicar-ho amb paraules, però ho intento amb un àudio