CONTAMINACIONS AMB L’INSTITUT

El dimecres 24 de febrer vam compartir fragments del procés de la residència amb les docents de 1r d’ESO. L’acció es va desplegar entre el dins i el fora de la sala d’actes de l’institut. Aquests van ser alguns dels moments viscuts durant i abans de la presentació…

Acollida

Senyals de llum

Making of (uns dies abans…): Imaginant plegades com podria ser aquesta trobada. Què expliquem de tot allò que hem fet? Com ho expliquem? Quin format ha de tenir la sessió (virtual, presencial, mixt)? De quina manera impliquem a les docents participants? Per comissions vam treballar els continguts i les accions a compartir.

Making of (unes hores abans…): Assajant i dinant juntes.

MIMETITZAR-NOS AMB L’ENTORN


Durant aquesta acció col·lectiva, vam transitar pels carrers des d’una atenció activa al nostre entorn i al nostre cos, pensant i detectant formes i objectes de l’espai públic on ens hi puguéssim mimetitzar o camuflar a través del moviment i de la posició del nostre cos [conceptes que hem estat treballant tots aquests mesos].

L’única premissa anterior a aquesta acció, era venir vestit d’un o dos colors. No teníem un recorregut prèviament fixat, sinó que anàvem a la deriva un cop sortíem de l’institut.
Vam fer una primera acció al mes de desembre de forma més improvisada, però ens va agradar tant l’experiència que vam voler repetir-la durant al febrer, canviant el recorregut i la roba que portàvem, i convidant a l’artista i fotògrafa Violeta Mayoral perquè documentés l’acció col·lectiva.

GEST, MIMESI i ERROR

Durant el mes de gener hem estat reflexionant entorn als gestos, i a les construccions i interpretacions variables dels seus significats.

També hem desplegat accions col·lectives, posant els cossos al centre, per tal d’explorar possibilitats comunicatives, acollint l’error imprevist com un element que genera un missatge inesperat.

UN DE MOLTS TÍTOLS

Efecte mirall · El confinament no ens treu la llum · Llums inquietes · Confós · Llums sense sentit · Miralls · El reflexe online · Aburriment · Reflexos de llum · Llums per videotrucada · Malgastant una hora · Miralls reflectants · La videotrucada muda · Reflectint pensaments · Fingir escoltar · Performance · Les profes que s’en van sense dir res ·

[títols proposats per lxs alumnxs]

VÍDEOS D’ARTISTES

30 octubre

La Irina ens va fer una activitat en la que havíem d’investigar sobre artistes, ens va donar uns paperets amb links a vídeos o pàgines web perquè busquéssim informació amb els ordinadors de l’aula. Vam trobar artistes de totes les edats, des dels més joves fins els més grans. Tots feien coses diferents i estaven especialitzats en diferents disciplines artístiques. Eren artistes no molt coneguts. Alguns vídeos eren ben curiosos.

Tota la informació que trobàvem l’havíem de recollir en un document de Google, també algunes fotos.

Berta M., Jana, Sali, Roy, Judith i Sofia

FORMES I SISTEMES DE COMUNICACIÓ

16 octubre 2020

La Irina ens ha fet pensar i parlar sobre diferents formes de comunicació i hem fet un esquema dels diferents llenguatges: Verbal, no verbal, auditiu, visual, etc.  Molts els utilitzen els humans i altres els animals.

Després ens ha animat a crear per grups una nova forma o sistema de comunicació: un llenguatge, un objecte…, invents que serveixin molt per comunicar-se, però que no siguin molt coneguts. Hem hagut de dibuixar el concepte que volíem fer i hem exposat grup per grup les nostres formes de comunicar-nos.

Dídac, Oriol, Ángel, Leire, Keyla i Anna

LES NOSTRES IDEES

perfums
picar l’ullet
casc de les olors
pere-truites
Unga
mascareta intel·ligent

CONEIXEM LA IRINA

9 octubre 2020

El primer dia que va venir la Irina vam fer una activitat molt divertida per presentar-nos.

En un full de cartolina havíem de dibuixar un logo que ens representés i a l’altra banda fer 4 parts i escriure les coses que ens agraden fer i les que no, adjectius que ens descriguin i la nostra relació amb l’art.

Amb aquell paper vam fer un avió i posats en dues fileres, una davant de l’altra, vam llençar alhora tots els avions i van recollir el que teníem més a prop.

Després vam fer una rotllana i cada persona va llegir el contingut de l’avió que tenia i els altres endevinaven de qui era.

Ara els tenim tots guardats en una capsa com si fos una càpsula del temps.

Àlex, Maikel, Ainara, Leire i Carla

ENS PRESENTEM

setembre 2020

Hola a tots i totes!!

Som els Creadors de 1r de l’institut Doctor Puigvert.

Amb els pocs dies que portem de classe ens hem adonat que a tots ens agraden les coses relacionades amb l’ART. Ens agrada dibuixar, pintar i alguns cantem, toquem instruments, ballem i fem esport. Però sobretot ens agrada xerrar.

Tenim moltes ganes de conèixer la nostra artista, l’Anna Irina Russell. Estem impacients per saber què ens proposarà fer.

També hem vist els treballs dels anteriors creadors de 1r de l’institut i ens hem adonat de tot el que s’han esforçat i això ens inspira per fer el mateix que ells.

En aquest blog us anirem informant de tot el que farem conjuntament amb l’artista.

Estem molt il·lusionats de formar part d’aquest projecte tan especial.

Text escrit entre tots posant en comú els textos treballats en petits grups.