Harburg Monument – Jochen Gerz

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Copia-de-004-Harburg-Monument_Jochen-Gerz-Esther-669x1024.jpg

El dia 14 d’Octubre Eulalia Rovira ens va fer una presentació d’artistes que treballen obres relacionades amb el concep e de superfície, entre elles tenim aquesta, que es diu Monument Against Fascism fet pels artistes alemanys Jochen Gerz i Esther Shalev-Gerz, al 1986. L’Eulàlia Rovira ens va posar aquestas fotos i nosaltres havíem de deduir que estava passant amb el monument. En aquesta classe, vam començar a intuir sobre aquesta columna, que era, perquè estava allà, què feia la gent, que significa, perquè la gent ho mirava tant, etc…

Al final vam acabar sabent que és una columna on la gent hi podia escriure.


Aquí podem observar com és possible veure un fragment d’aquesta columna amb les inscripcions que la gent va poder escriure/pintar.

Convidem els ciutadans de Harburg i els visitants de la ciutat a afegir els seus noms aquí als nostres. En fer-ho, ens comprometem a estar alerta. A mesura que cada vegada hi ha més noms que cobreixen aquesta columna de plom de 12 metres d’alçada, es baixarà gradualment al terra. Un dia haurà desaparegut completament i el lloc del monument contra el feixisme de Harburg quedarà buit. Al final, només nosaltres mateixos podem defensar la injusticia.” Document traduit de la web: .https://jochengerz.eu/works/monument-against-fascism 

Aquí un esquema que va fer l’Ismael:

Va ser una activitat divertida perquè vam anar descobrint que anava passant a mesura que l’Eulàlia ens ensenyava imatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *