Anem al MACBA!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_9524-768x1024.jpg

El 22 d’abril vam anar al MACBA! Estàvem molt contents perquè alguns no hi havíem anat mai. Vam anar a veure una retrospectiva de l’obra de l’artista americà Felix Gonzalez-Torres, “Política de la relació”. La mostra s’estructurava en quatre sales, en cadascuna s’exposaven obres sobre una problemàtica específica tractada per l’artista.

Els espais eren diàfans i les obres es distribuïen de forma molt oxigenada. Vam coincidir en veure que la falta d’imatges ens facilitava molt la reflexió.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 210422_JSpinola_Macba_26-1024x768.jpg

El primer que ens va sobtar és que, al contrari que la majoria d’exposicions, l’espectador forma part del procés creatiu “m’ha encant el fet que es pugui interactuar amb l’exposició” (Ares). “Pots, tocar, agafar i fins i tot emportar-te coses com caramels o papers, elements que formen part de l’obra” (Nuria)

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_9527-768x1024.jpg

Ens va interessar molt com explora las idees de la parella, la relació física, la similitud o identitat, però també la llibertat i l’eternitat.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_9513-1-1-768x1024.jpg

“M’ha interessat especialment l’obra que fa referencia al seu amant “Ross Laycock” que va morir pel Sida. Consistia en una piràmide de caramels que pesava el mateix que en Ross. Quan la gent agafava un caramel de la piràmide estava restant quilos a Ross. Com la malaltia havia fet amb ell” (Mei)
“Cada cop que tu agafaves un caramel sabies que després el reposarien en un intent simbòlic de lluitar contra la malaltia” (Aran).

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20210422_120700-768x1024.jpg

També vam aprofitar per gaudir de l’exposició permanent del MACBA. Una immersió visual a l’art contemporani.

Crec que sortides com aquestes ens ajuden a entendre i valorar cada cop més l’art contemporani.

Un gran dia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *