De protocols i treball en grup

Un element que està prenent molta importància a les nostres vides és el protocol. Estem vivint una etapa en què les mesures d’higiene i seguretat estan al centre de totes les gestions d’espais en què estem o pels que circulem. És per això que fer un protocol propi pot ser quelcom útil per definir una mica més el nostre espai d’exploració i creació, descrit explícitament com un moment de “descans” respecte a la resta de la jornada a l’institut.

Imatge de la Míriam Lanzaco

Les últimes sessions abans de les vacances de Nadal les vam dedicar a plantejar un protocol en positiu, una eina de treball consensuada que ens ajudés a treballar juntes. Aquesta feina es va fer en un primer moment per grups, on havien de contestar a algunes preguntes com: què està funcionant del treball en grup i volem potenciar? Hem de posar línies vermelles? Proposem una idea boja pel protocol… i parlem-ne!

Les respostes dels diferents grups es van posar en comú, sent algunes d’elles contradictòries o, en altres casos, complementant-se a la perfecció. El debat ens va permetre reflexionar entorn el respecte i l’insult, l’ús de la mascareta a classe i la institució educativa i els seus límits. L’objectiu final és acabar formalitzant aquest protocol, un cop consensuat, en una peça gràfica encara per definir.

Apunts per una proposta de protocol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *