Visita a l’exposició Dret a la ciutat i territoris saludables

El 21 de gener, per contextualitzar la feina que estem fent, vam visitar l’exposició “Dret a la ciutat i territoris saludables: Pràctiques situades al voltant de la cultura i la salut comunitàries”. Aquesta exposició de la plataforma Interfícies desenvolupada per Transductores recull una sèrie de projectes que tenen moltes connexions amb la nostra línia de treball, així que vam aprofitar per visitar-la de la mà del Javier Rodrigo i agafar idees de cara a la nostra producció final.

El projecte que va despertar més interès va ser el de “Territoris que curen”, de Territoris Oblidats, que explora les pràctiques i sabers populars vinculats a la medicina natural. “Los remedios naturales son más sanos y más fáciles de conseguir y más prácticos”, deia la Desi. “¿Pero esto de verdad funciona?” preguntava la Eva.

D’altra banda, aquell que tenia la formalització més atractiva, segons la majoria, va ser el de Dona’m Espai, del Grup de dones Caminantes del Poble-sec “La peça de les arpilleres visualment és la que més m’agrada, no m’interessa conceptualment ni el que representa, però sí el resultat final”, deia la Júlia.

Tornant cap a l’Institut Verdaguer vam passar per El Born CCM, on vam fer una parada per reactivar la performance de Xavier Manubens “Rutes histèriques. Places, fluxos i remolins”. Vam tocar les parets de l’antic mercat i ens vam quedar una estona a la cantonada presumptament amb més escalfor de l’edifici.

Una sessió on vam parlar de dret a la ciutat, salut en comú, cures i interdepències,  barricidis, remeis comunitaris, per debatre sobre altres formes de fer pràctiques d’art situades i en xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *