SUBVERSIÓ!

Ara que comencem a tancar el curs, cal posar fi a certes línies que potser no es mostren de cara al projecte final, però que han tingut molta importància per nosaltres, per aprendre noves formes de fer i nodrir el que presentarem al juny.

Una d’aquestes ha estat el que va sorgir a partir de la visita a l’exposició SUBVERSIÓ! Manifestacions perifèriques per a una història reversible a El Born CCM, que vam veure poc abans de les vacances de Nadal. En aquesta mostra, comissariada per Enric Puig, hi participaven els artistes Marco y Guarín (Marina Rubio Marco i Juan David Galindo Guarín), Daniel de la Barra i Juan Antonio Cerezuela, i les obres estaven situades al mateix jaciment arqueològic del centre.

Les seves peces ens van guiar al llarg d’unes converses entorn de preguntes tan dispars com: quin sentit té fer història? Què vol dir una vida digna? Què fem amb el turisme? L’alumnat va contestar aquestes preguntes per grups i vam recollir opinions i neguits.

A partir d’aquestes converses vam fer una sèrie de collages utilitzant imatges d’internet que tenien a veure amb els temes que havíem posat a debat. Aquests collages els vam realitzar al Casal de Barri Pou de la Figuera, sobre fulls vermells, color subversiu per excel·lència, creant diverses composicions i, en algun cas, també memes.

A aquests collages vam afegir una part transcrita dels nostres debats i vam fer un fanzín, del que tenim 25 còpies, i que hem repartit entre l’alumnat, el professorat i l’equip de Creadors en Residència. Vam guardar uns quants pels artistes que havien participat en la mostra, així que els vam enviar divendres passat a L’Escocesa per correu postal, on treballen tots ells. És el primer cop que molts de nosaltres enviem una carta, esperem que arribin bé!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *