«Una conversa que no acaba»

El passat dia 2 de juny vam culminar el nostre projecte dins del marc de CREADORS EN RESIDÈNCiA a càrrec del creador Ricardo Pérez-Hita amb els i les alumnes de 4t i des de la matèria d’Educació Visual i Plàstica i amb la participació del nostre mediador Javier Rodrigo de la plataforma Transductores i amb la Rosanna d’El Born CCM.

Ha estat un procés creatiu on converses i debats han format part de la matèria prima per convertir-la en creacions artístiques que vam presentar a El Born CCM en forma de conversa amb el públic, fanzins, collages, publicacions, pòsters, vídeos, fotografies…

No és fàcil transmetre per mitjà de les explicacions dels i les alumnes tot el recorregut d’aquest projecte. Però ho van fer molt bé i les converses mai acaben!

La presentació va ser molt dinàmica: Ens vam trobar a les portes de l’Institut Verdaguer i ens vam presentar. Seguidament els vam donar un codi QR on se sentien les veus dels alumnes contestant tota una sèrie de preguntes referents al camí de l’Institut Verdaguer cap a El Born CCM i a tot el procés de Creadors En Residència. Aquestes preguntes les anaven contestant uns dies abans mentre ens desplaçàvem de l’institut cap a El Born CCM on normalment fèiem les sessions. Aquí podeu escoltar la peça sonora:

Aquestes converses les anava escoltant el públic a través dels seus mòbils mentre feien el mateix camí que nosaltres cada dijous: de l’institut a El Born CCM. Un cop tothom va arribar a El Born CCM, ens vam dividir en dos grups per respectar el protocol de mesures Covid i va començar la segona part de la presentació-acció: mostrar i explicar als visitants les creacions artístiques i acompanyar als alumnes a tirar les cartes que cada alumne s’havia escrit a si mateix: una al seu jo del passat i l’altra al seu jo del futur.

Dins el centre es va poder veure el protocol, les publicacions dels Sabers Horitzontals, els fanzins de Subversió, el vídeo del Pou de la Figuera, els pòsters de FotoBarri i les cartes que es van enviar.

La presentació va acabar al carrer, davant del centre, on les converses entre els alumnes, pares, amics, Ricardo i la Míriam van continuar però que mai acaben.

Fotografies de l’Aina Canyelles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *