SORTIDA A LA PODEROSA

El dia 18 de desembre vam anar d’excursió a La Poderosa, que és un centre de creació.  És l’entitat mediadora del projecte..

Quan vam arribar allà, ens vam reunir tots amb una classe d’un altre institut en la gran sala de dansa.

Sala de la Poderosa

Ens van explicar en què consisteix La Poderosa i els projectes de dansa en els quals estan treballant. Tot seguit, ens van fer un recorregut per tot el local. És enorme!  Tenien despatxos, lavabo, cuina, també servia com a casa temporal per alguns artistes, que es quedaven allà per treballar en les seves obres

Després, ens van convidar a un esmorzar deliciós.

Després del petit descans, vam tornar a la sala de dansa, on la Núria Guiu, la  nostra artista del projecte en residència, ens va presentar el seu treball, en el que havia estat més de tres anys treballant-hi. Per aquest projecte ella ha anat  estudiant que són el likes, que representen per la gent  i que atrauen els likes. Amb tota la informació que ha obtingut ha pogut crear la seva obra: LIKES. En el seu ball hi havia una clara interacció entre el públic i l’artista, ella representava una noia que compartia els seus balls a internet. Veiem les accions extremes que feia per aconseguir els likes del seu públic.

La Núria Guiu representant LIKES

Tot seguit, ens vam  reunir en grups de tres, on vam comentar l’actuació. Després ens vam reunir tots en una gran rotllana, on vam posar tots els  nostres pensaments en comú.    

Text escrit per la Myrian i l’Aina.            

TIPUS D’EDICIONS

Avui us explicarem les activitats que hem fet en aquestes tres últimes sessions, ( 6, 7 i 8). La sisena sessió va ser l’última que vam fer amb el Pau abans que tornés la Núria.

-Durant la sessió número 6 vam aprendre a moure’ns segons els elements (mar, foc, terra i aire). El Pau ens deia un d’aquests elements i l’havíem de representar en les diferents alçades i moviments.

REPRESENTEM ELS DIFERENTS ELEMENTS

-Ens vam posar en tres grups i cada grup havia de representar una emoció (tristesa, estrès i angoixa) de tal manera que els altres grups la poguessin encertar.

-Ens vam posar en cercle mirant cap a fora, havíem de comptar individualment 60 segons i a l’acabar anar al centre de la sala.

COMPTEM FINS A 60 SEGONS!!

Creiem que aquesta sessió ens ha servit per treballar la confiança en nosaltres mateixos, la cooperació en grup i per investigar coses més enllà de les rutines diàries.

En la setena i vuitena sessió hem parlat sobre els efectes d’edicions de les aplicacions Instagram, Snapchat…

Vam dividir la classe en dos grups, un grup havia de representar una escena (com un gimnàs, un picnic…) i l’altre grup havia d’editar-la i encertar-la.

REPRESENTACIÓ D’UN CONCERT DE TRAP

Aquestes activitats ens han servit per aprendre a improvisar.

Text escrit per la Sara i la Clara.

CONEIXEM EN PAU

A la 4a sessió vam conèixer en Pau Milla, i vam fer les següents activitats:

-Ens vam posar en rotllana i ens vam presentar


-Caminar per l’espai de diferents maneres

-Prendre consciència de les parts del cos que el meu company em toca.

-Generar un moviment de reacció immediata.

-Formes en grups sense expressió verbal, com per exemple un cercle, un triangle i un 2. Ens va costar una mica al principi però després ho vam saber portar millor.

Aquesta 4a sessió ens va servir per reaccionar d’immediat i per veure la diferència entre la tensió i l’atenció.  

Text escrit per en Nil i la Clàudia.


CONEIXEM ELS ARTISTES

Hola, som el Joan, la Clara, l’Isaac, la Clàudia, la Aina, la Myrian, la Maria, la Claire, la Lia, el Nil, la Dara, el Marc, el Chentún, la Gina, el Gustav, l’Albert, la Lena, la Diana, el David i la Sara, els alumnes de 2n Eso del grup de Dansa que tenim com a professora a la Marta Moragues. En aquesta primera sessió vam conèixer els artistes amb els quals treballarem cada dilluns.

El grup de l'alumnat amb la Núria i la Marta

En aquest procés ens acompanyarà PERIFÈRIA, que és un grup col·lectiu integrat per en Pau Milla Rodríguez, educador social i ballarí i, Núria Guiu Sagarra, ballarina i coreògrafa. 

De moment en aquestes dues primeres sessions només hem conegut a la Núria i explicarem que vam treballar durant la primera sessió:

La Núria Guiu
  • Activitats per conèixer-nos i per agafar més confiança entre nosaltres.
  • A desplaçar-nos i interpretar dibuixant a l’aire segons la música que sonava.
  • Després d’observar una imatge de Jackson Pollock, que ens va servir d’inspiració, havíem de dibuixar a l’aire el que havíem vist.
  • Més endavant vam fer una activitat que consistia en que per parelles, un havia de tocar una part del cos de l’altre, i aquest havia de dibuixar a l’aire amb la part tocada.
  •  I per últim, ens va posar una música i nosaltres havíem de ballar, lliurement.

Pensem que gràcies a aquestes activitats hem après a perdre la vergonya però sobretot a tenir confiança en els companys.

Tots al principi pensàvem que el que fèiem era estrany però al final ens ho vam passar molt bé durant la primera sessió.

Escriptors del blog: Joan Angles, Isaac Byrne i Albert Parès.