Visita a la Sala Beckett

Després parlar-nos de l’origen de la Sala Beckett (José Sanchis Sinisterra va ser el seu fundador al 1989), del seu nom (del gran dramaturg, novel.lista i poeta irlandès Samuel Beckett) i del antic emplaçament (a Gràcia) i del nou (fruit de la remodelació de l’edifici de la antiga Cooperativa Pau i Justícia del Poblenou) , on ara ens trobàvem,

el Víctor ens va portar a la sala d’assajos , on ens va parlar de diversos temes relacionats amb el teatre (gèneres, origen…).

Però sens dubte un dels moments més emocionants va ser quan vam entrar a les sales de vestir (els camerinos):

I ens vam trobar amb objectes dels actors i les actrius:

Alguna no va poder deixar de seure’s com si fos una actriu!:

Aquesta sóc jo. Em dic Laura i he escollit aquesta optativa perquè principalment és una cosa que em cridava molt l’atenció i era nou, perquè a mi m’agraden les coses noves i creia i segueixo creient que pot ser una experiència molt xula. Aquí estàvem en els “camerinos” i jo des de ben petita a l’escola he fet teatre. Sempre que s’havia de presentar l’obra, ens preparàvem amb uns minis camerins que fèiem nosaltres amb un mirall i quatre pintures. Em va fer molt il·lusió sentar-me allà i veure tot el material que tenen aquelles actrius i aquells actors; hi ha fins i tot coses que et quedes pensant què fan allà, però, bueno, bé. Bàsicament aquell espai és on passen els actors i tenen les seves pròpies coses. Sort la que vam tenir de poder entrar-hi. (Laura Martí)

Mai havíem vist un teatre amb seients als quatre costats:

Mai havia vist un teatre amb cadires en els quatre costats, molt extrany però a l’hora impressionant. Els actors han de jugar amb tot l’espai que tenen i no donar sempre l’esquena al mateix públic. (Laura Martí)

Tampoc sabíem que l’escenari podia estar “brut” i amb sorra al terra:

La sortida a la sala Beckett va ser molt entretinguda. Em va agradar veure tot el que hi ha a un teatre, els camerinos, l’escenari, la sala d’assaig… Em va semblar molt original tot, crec que és bonic que hagin deixat trossos de teatre vells. Em va semblar una sortida molt encertada. (Laia Herrero)

El día de la excursión me lo pasé muy bien y aprendí mucho. Pude apreciar los camerinos de actores profesionales y escuchar las explicaciones de Victor. Me reí mucho y aprendi mucho también. (Sebastián López)

La sortida a la sala Beckett, va ser interessant i entretinguda. M’ho vaig passar bastant bé, encara que en algunes parts i explicacions em vaig aburrir bastant. La visita està bastant bé. Ens van ensenyar els escenaris, la sala d’assajos i el camerino. Un escenari era molt diferent al que la gent té en ment quan es parla d’escenaris; tenia seients pels quatre costats, de manera que et podien donar l’esquena en qualsevol moment. Això em va semblar molt sorprenent, no tenia ni idea. (Ivan Egido)

Fue una excursión interesante. Era la primera vez que iba a un teatro y me pareció interesante. Me gustó el rollo que tenía la sala, era como antiguo con moderno y era curioso. Víctor también nos explicó la historia de la sala Beckett y de dónde venía el nombre. (Alen Siradeghyan)

La salida que fuimos a la sala Beckett fue súper interesante porque nunca antes había estado en un sitio así. Lo que más me sorprendió de la sala fue la sala de ensayos, porque era increíble el silencio que se hacía en esa sala. Supongo que es normal con una ventana doble y unas cortinas y paredes súper grandes. (Adrián Brosel)

La visita que vàrem fer a la Sala Beckett va estar molt interessant, vam veure totes i cada una de les parts d’aquella instal·lació. Un lloc reservat i encara que té un cartell a l’exterior on en ell hi fica “Sala Bekett”, molta gent segueix sense saber què és o què s’hi fa allà. Jo animo a que es facin més visites i que n’hi hagi més publicitat perquè en la meva opinió és un lloc que s’ha de conèixer, i més, si vius a Barcelona. (Laura Martí)

L’excursió a la Sala Beckett em va agradar i em va sorprendre. La veritat, jo havia passat pel davant i fins i tot un cop vaig entrar per pura curiositat. Simplement vaig entrar i vaig mirar per sobre l’entrada i una mica el bar. Però mai havia entrat a les sales d’assaig ni als camerinos, encara que havia estat a molts de semblants, i molt menys a les sales on es feien les obres. La veritat, em va sorprendre la sala gran, me l’imaginava diferent, no em pensava que tindria seients pels quatre costats. Els actors i actrius deuen de moure’s durant les obres perquè si no una part del públic només els hi veuríem l’esquena. La sala petita era més “normal”, ja n’havia estat a sales com aquesta. Jo espero que al juny actuem en aquella, perquè a l’altre se’m faria estrany, sentiria que tinc ulls mirant-me per totes les direccions. Abans la sala Beckett era una cooperativa: curiós, no? Jo em pensava que l’havien construit expressament pel que és avui en dia. En general m’ha agradat bastant, sobretot que ens expliquessin la seva història, què era abans l’edifici, què fan allà i aquestes coses de les que ens van parlar.  (Jana Rodrigo)

En la sortida a la sala Beckett em va sorprendre, especialment la última sala que ens va ensenyar el Víctor: aquesta  era una sala diferent ja que té les grades a quatre bandes, com si fos un estadi de futbol. A diferència del teatre tradicional, que només té una grada, aquí el espectador ho veu tot i els actors han de representar la història de manera que tot el públic la vegi bé i pugui entendre  la idea estigui al costat que estigui. (Jordi Aragall)

Em va agradar molt la visita a sala Beckett, perquè les sales de vestir són súper boniques. M’agradaria que quan més divertit sigui millor, o que fem una prova de fer de actor o actriu. El Víctor ens va mostrar la sala Beckett: ens va portar a les sales de teatre i al restaurant. També em vaig fixar en les parets de sala Beckett: alguna està nova i algunes parts són antigues. El Víctor ens va explicar per què es així, però no ho recordo. (Kaixin Ji)

Nuestra visita a la Sala Beckett fue muy bien, me gustó bastante. Pude mirar cosas de teatro y las salas donde preparan las obras. (Ramandeep Kaur)

La visita a la sala Beckett, em va semblar molt interessant, ja que vam poder veure un tipus de teatre que no coneixia (caixa negra?), a part dels vestidors dels actors, una sala d’assaig, etc. A part ens van explicar una mica d’història d’allà (d’on prové el nom per exemple), que també va estar bé. (Clara Ferrarons)

M’ha agradat molt aquesta visita a la Sala Beckett, perquè he pogut veure els diferents espais del teatre i també com preparen les obres. L’espai en general tenia un aspecte antic i mal fet, i em preguntava la raó de deixar l’espai d’aquella manera, i era perquè els hi agradaven l’estètica antiga i perquè volien ensenyar el que era abans. Ens vam explicar les diferents funcions o activitats que feien en cada sala i una mica de la seva història. (Hui Wang)

Me gustó bastante esta visita. Especialmente la historia de este sitio. (Xiaoyu Liu)

Va ser molt divertit anar de visita a aquella sala. Era un lloc molt acollidor. M’han agradat molt els espais, es veien restes del que abans habia sigut un antic balneari. Va ser interesant veure els diferents llocs de treball que hi havien. L’exposició que hi havia m’ha semblat molt curiosa perquè no sabia que també es podia utilitzar tot l’espai. El tema que hi reflexava l’obra era molt interessant. M’agradaria poder tornar. (Estefany Padilla)

La sortida a la Sala Beckett em va agradar molt perquè vam veure el teatre per dins, va ser la primera vegada que vaig veure com és un teatre professional per dins. Va ser molt divertit. (Quique Pons)

No m’esperava que fos així la Sala Beckett, era un edifici antic una mica reformat, però no molt, em va semblar molt bonic, el que més em va agradar va ser la sala amb les cadires als quadre costats: jo sempre havia vist els teatres amb l’escenari davant i després les cadires en fila, i aquell era diferent, per això em va agradar. També veure la sala on assagen els actors i les actrius, també vam veure els camerinos, on els actors es preparen abans de l’obra, allà hi havien tots els objectes i coses que anaven a fer servir per l’obra que anaven a fer aquella mateixa tarda. (Carlota Enseñat)

Em va agradar molt visitar la sala Beckett, vam fer una visita guiada que em va encantar. Vam tenir l’oportunitat de veure les diferens sales que hi han, les d’assaig, els camerins dels actors i ja el que seria el teatre. La sala que més em va agradar va ser la sala petita on es fan obres que el públic està a totes bandes, em va agradar molt la idea de tenir diferents angles al públic i em va semblar molt interessant. (Marina Giménez)

La Sala Beckett és molt interessant, em va sorprendre perquè me la imaginava diferent. La Sala Beckett és un lloc on hi ha molta història, i és una pena que s’estigui perdent allò d’anar al teatre. (Kolna Smith)

La excursión a la Sala Beckett fue divertida y entretenida, visitamos los vestuarios y nos contaron cómo se hizo y quién lo hizo… (Mara Solé)

Va ser la primera excursió d’aquesta optativa, on sorgia tota la màgia. Vam estar veient totes les instal·lacions i ens van explicar què feien a cada lloc; també ens van explicar la seva història. Em va agradar molt i espero que fem més sortides. (Cristian Onarri)

Ens van acompanyar quatre reporters de la Revista Digital de l’Alzina (el Naïm, la Laia, el Xavier i la Geraldine) i ens van fer aquest video (us donem les gràcies!):

Sala Beckett

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *